Pavićević: Katastrofalno prvo poluvrijeme

"Sada smo u situaciji da će za plasman u drugu fazu odlučujuća biti utakmica protiv Italije u posljednjem kolu", objašnjava selektor Crne Gore
1 komentar(a)
Ažurirano: 11.07.2014. 19:55h

Mlada reprezentacija Crne Gore poražena je od Hrvatske, a selektor Mihailo Pavićević je nezadovoljan igrom koju su njegovi izabranici prikazali u prvih 20 minuta.

"Ponovila nam se ista greška kao i duelu protiv Turske, a to je katastrofalno izdanje u prvom poluvremenu. Razlog takvog izdanja možda je veliki pritisak zbog kojeg igrači nisu bili u stanju da ispoštuju ništa od onoga što smo dogovorili u svlačionici. Jedini svjetli trenutak je bio početak drugog poluvremena kada smo odličnom igrom u odbrani smanjili zaostatak na dva poena. Uslijedila je problematična namjerna lična greška i nekoliko naših grešaka kojima smo dozvolili protivniku da se ponovo odlijepi. To je bilo premalo da bi se dobila izuzetno kvalitetna reprezentacija kao što je Hrvatska”, istakao je Pavićević.

I pored poraza, „crveni” drže sudbinu plasmana u drugu fazu u svojim rukama. Pobjeda protiv Italije (subota 13.30) donosi prolaz dalje.

"Sada smo u situaciji da će za plasman u drugu fazu odlučujuća biti utakmica protiv Italije u posljednjem kolu. To je meč odluke za obje selekcije, ulog je veliki, a kakav nas zadatak očekuje govori i to što je Italija prošle godine bila šampion Evrope. Uradićemo sve da već u subotu ostvarimo cilj i izborimo plasman u drugu fazu. Neće biti lako jer je Italija odlična ekipa koja zaslužuje respekt, ali moramo da pružimo maksimum i da pokušamo da dođemo do pobjede koja bi nas odvela u nastavak takmičenja. U nezgodnoj smo situaciji jer je to za nas četvrta utakmica u nizu, dok je Italija imala dan odmora i imali su više vremena za pripremu. Ali nema prostora da razmišljamo o tome, jer je pred nama prvi meč odluke”, zaključio je Pavićević.

Bonus video: