Pavićević: Konačno smo igrali dobro 40 minuta

"Svo vrijeme smo protivnika držali daleko od neizvjesne utakmice, svi koji su ulazili na teren su pokušali da daju najbolje od sebe. Veoma sam zadovoljan sa ovim izdanjem ekipe", rekao je trener Barana
1939 pregleda 0 komentar(a)
Mihailo Pavićević
Mihailo Pavićević

Trener Morrnara Mihailo Pavićević čestitao je svojim igračima na velerašnjoj pobjedi protiv Nižnjeg iz Novgoroda (87:66), u meču 10. kola FIBA Lige šampiona.

„Bili smo fokusirani od prvog sekunda, posebno u odbrani. Sve je nakon toga proizašlo iz večeras zaista sjajne odbrane. Otvorili smo meč na pravi način, energija je bila prava, sve je bilo kako treba. Konačno mogu da kažem da smo igrali dobru utakmicu skoro 40 minuta. Svo vrijeme smo protivnika držali daleko od neizvjesne utakmice, svi koji su ulazili na teren su pokušali da daju najbolje od sebe. Veoma sam zadovoljan sa ovim izdanjem ekipe", rekao je Pavićević.

Strateg Mornara je istakao da bi neko neupućen, ko je gledao večerašnji meč, "vjerovatno bio iznenađen da je Mornar pri začelju tabele u grupi, a da je Nižnji pri vrhu".

"Ali, to je velika razlika između starta sezone i sada. Žao mi je što smo na početku sezone izgubili par utakmica koje nijesmo trebali. I dalje smo u borbi za to četvrto mjesto, iako moramo da napravimo čudo, ali vjerovaćemo do samog kraja da možemo", dodao je Pavićević.

Upitan da prokomentariše igru Milka Bjelice, koji je bio najefikasniji sa 16 poena, Pavićević je odgovorio:

"Ne volim da govorim o igračima pojedinačno, jer pokušavamo da napravimo tim, a košarka je kolektivni, a ne individualni sport. Svi su večeras igrali dobro, svi su bili fokusirani i radili svoj posao na pravi način, zbog čega sam veoma zadovoljan. Znam da novinari gledaju samo na poene, ali je moj posao da gledam i na druge stvari. Primjera radi, Derik Nidam je imao po sedam poena, skokova i asistencija. Košarka nijesu samo poeni, nego i neke druge stvari", istakao je trener Barana.

Trener Nižnjeg Zoran Lukić je čestitao Mornaru na zasluženoj pobjedi.

„Danas sam veoma razočaran našom igrom. Večeras ste imali priliku da vidite grupu ljudi, ne sportista, pod imenom Nižnji Novgorod. Nismo bili samo samo užasni, ja sam, jednostavno, šokiran kako smo igrali“, rekao je Lukić.

Bonus video: