Pavićević: Mornar je odlična ekipa, Aleksa Ilić stiče kredit

50 pregleda 12 komentar(a)
Luka Pavićević, Foto: Savo Prelević
Luka Pavićević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 20.02.2016. 22:52h

Luka Pavićević je osvojio prvi pehar kao trener Budućnost Volija i priznao da je pritisak bio veliki.

„Čestitke igračima na izuzetno važnoj i teško izvojevanoj pobjedi protiv odlične ekipe Mornara. Utakmica je cijelo vrijeme bila neizvjesna, a mi smo tek u posljednjoj četvrtini nametnuli svoj stil. Ovaj trofej je izuzetno značajan za mene, jer je bio obavezan, a čim je nešto obavezno, onda je to toga teško doći i veliki je pritisak”, rekao je Pavićević.

Tokom meča se povrijedio 19-godišnji Vasilije Baćović, a njegov vršnjak i sugrađanin iz Nikšića Aleksa Ilić je sa 17 poena odlično iskoristio šansu.

„Ilić je bio šest sedmica van terena zbog problema sa koljenom kada sam došao. Ima određene karakteristike koje su predviđene za vrhunsku košarku, ali ima i jaku konkurenciju u Suadu i Seadu Šehoviću i Jaramazu. Ali, sa ovakvim treningom i doprinosom u finalu Kupa stiče kredit”, poručio je Pavićević.

Njegov prezimenjak sa klupe Mornara, Đorđije, čestitao je rivalu.

„Budućnost je zasluženo pobijedila, a mi smo pružili najviše što smo mogli i uspjeli da je poremetimo u igri po kojoj je prepoznatljiva. Nadam se da će osvojiti ABA ligu i da će sa nama igrati finale nacionalnog prvenstva. Pokazali smo da imamo znanje, kvalitet i kapacitet da sljedeće sezone budemo članovi ABA lige”, istakao je Đorđije Pavićević.

Kapiten Podgoričana Suad Šehović smatra da je ovaj pehar najteže osvojen otkada je on stigao u Budućnost.

„Srećan sam što se crnogorska košarka popravlja. Gledali smo izvanredno polufinale Mornar - Sutjeska, a ovo je finalno bilo teško za nas. To me raduje, što više ovakvih utakmica i protivnika bude u našoj ligi, više će biti i publike”, rekao je Šehović, kojem je pehar predao selektor Bogdan Tanjević.

Bonus video: