Pavićević: Nagrada za neodustajanje

"Mislim da je cijela utakmica prošla u našem istrajavanju. Kada su svi mislili da smo otpisani, našli smo pravu petorku", istakao je Pavićević
37 komentar(a)
Luka Pavićević, Foto: Beta/AP
Luka Pavićević, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 18.08.2012. 23:12h

Selektor Luka Pavićević rekao je nakon velike pobjede nad Srbijom da je Crna Gora nagrađena srećom u završnici zbog neodustajanja.

"Čestitam svom timu na izvanrednom zalaganju i sjajnoj koncentraciji u najvažnijim djelovima meča i ispravnom igranju. To su bili jedini mogući recepti da se Srbija napadne i eventualno dobije u gostima. Mislim da je cijela utakmica prošla u našem istrajavanju.

Kada su svi mislili da smo otpisani, našli smo pravu petorku, koja nije posustala ili je domaćin pomislio da je gotovo. Ne znam šta je bilo, ali činjenica je da smo odbranom zaustavili njihov napad i našli način da pogodimo koš sa centra i budemo nagrađeni zbog neodustajanja", istakao je Pavićević.

Suad Šehović je bio oduševljen trijumfom.

"Čestitam mojim saigračima, ovo je istorijska pobjeda. Imali smo pad u posljednjoj četvrtini, ali smo uspjeli da se vratimo. Imali smo sreće na kraju, ali smo svi vjerovali u onaj šut. Otvorili smo vrata Evropskog prvenstva, ali moramo da nastavimo u ovom ritmu", naglasio je strijelac pet trojki.

Razumljivo, selektor Srbije Dušan Ivković bio je ljut.

"Sa ovakvim timom neodgovorno je odigrati na onakav način posljednja četiri minuta. To što se desilo nije bilo pitanje sreće. Jednostavno, s timom koji imamo, uz 13 razlike, van bonusa, ne smijemo da igramo tako slabo. Ovaj sport to ne trpi. Tako ne igraju ni uličari kada se skupe za mali fudbal ili „tri na tri”...

Jednostavno, treba da pokažemo kao tim i reprezentacija da li jesmo ili nismo. Ne može više da se priča o maleru. Igrače treba podržati, ali utakmice ne bi smjele da se gube na ovakav način", poručio je Ivković.

Bonus video: