Pavićević: Naše utakmice su kao besplatni srčani pregledi

"Ovo je za nas velika pobjeda, protiv direktnog konkurenta, i sa više od četiri razlike, što je vrlo značajno za nas“, istakao je Pavićević.
1181 pregleda 0 komentar(a)
Mihailo Pavićević
Mihailo Pavićević

Komentarišući drugu uzastopnu pobjedu u ABA ligi, protiv Krke (86:77), u još jednom neizvjesnoj završnici, trener Mornara Mihailo Pavićević je plastično objasnio kako mečevi Barana mogu da utiču na domaće navijače...

„Ovakve utakmice nisu dobre za one koji imaju malo lošije zdravlje. Ovo su neka vrsta besplatnih srčanih pregleda, jer ko ovo izdrži u dvorani „Topolica“, ne treba da ide kod doktora. Bojim se da ću ja biti prvi ako ovako nastavimo“, rekao je uz osmjeh Pavićević.

Trener Mornara je čestitao „Krki na sjajnoj partiji“.

„Oni u posljednje vrijeme igraju jako dobro, što su potvrdili pobjedom protiv Budućnosti, koja ih je još više digla, dobili su na samopouzdanju. Znali smo da će biti teška utakmica. Mi smo držali odbranu onako kako smo i planirali, u prvom poluvremenu smo imali prednost od 11 razlike. Osjećao sam da će Krka u drugom poluvremenu krenuti na sve ili ništa, i tražio sam od mojih igrača kao da nijesmo ni igrali prvo poluvrijeme, kao da je 0:0. Međutim, jednom serijom grešaka, prije svega u napadu, omogućili smo Krki lake poene, da se vrlo brzo, poslije četiri-pet napada, vrate u meč. Onda se kod nas u posljednoj četvrtini uvukao strah, nismo mogli, jednostavno, da se povežemo u odbrani, ni u napadu“, rekao je Pavićević.

Trener Mornara je tražio petorku koja može da mu donese pobjedu, na kraju je i našao.

„Sve to uz dozu sreće i podršku barske publike koja nas je ponovo vodila do pobjede, na čemu im od srca zahvaljujem. Bili smo blizu pakla, ovo je borba za goli život sa direktnim konkurentom, i onda kada je bilo najpotrebnije izdigli smo se iz tog pritiska. Svaki igrač je imao neku posebnu rolu, a posebno bih izdvojio malog Rebića, koji je preuzeo veliku odgovornost na sebe, što pravi plej i treba i to me izuzetno raduje. A kada je trebalo pogodili su Voler i Vranješ, poslije silnih grešaka. Ovo je za nas velika pobjeda, protiv direktnog konkurenta, i sa više od četiri razlike, što je vrlo značajno za nas“, istakao je Pavićević.

Trener Mornara je na kraju svim učesnicima i rukovodstvu ABA lige čestitao predstojeće novogodišnje praznike.

„Želim da svi zajedno dignemo ABA ligu na još već nivo, iako je i ovo jedan od najvećih nivoa u Evropi. Mi smo presrećni što smo član ABA lige, naše želje su uvijek realne, nadam se da ćemo dugi niz godina priuštiti našim navijačima da gledaju abaligaše u Baru“, zaključio je trener Mornara.

Trener Krke Simon Petrov je čestitao Mornaru na pobjedi.

„Čestitam domaćinu na pobjedi. Mislim da smo odigrali dobru utakmicu, atmosfera je bila fantastična. Mi smo pokazali da možemo da se nosimo sa odličnom ekipom Mornara, vodili smo do pred kraj, ali su oni završili utakmica sa onim u čemu su najbolji, zabili su trojke u posljednjih nekoliko napada i nismo imali šanse. Na poluvremenu smo se dogovorili da neke stvari na koje smo se pripremali u odbrani treba da popravimo, jer to nismo radili dobro u prvom poluvremenu. Malo smo stisli, malo agresivnije krenuli i odlučnije igrali u napadu. To nam je donijelo rezultat, dobro smo držali rezultat, ali na kraju, čini mi se, da smo fizički malo pali, što je rezultiralo porazom“, rekao je Petrov.

Bonus video: