Pavićević: Očekivao sam težak meč, ali i našu pobjedu

"Pokazali smo nezrelost i često smo u naletu gubili lopte. Žao mi je što smo pokazali nezrelost poslije sličnog meča koji smo odigrali protiv Bugarske", objasnio selektor "crvenih"
15 komentar(a)
Ažurirano: 17.08.2014. 22:35h

Crna Gora je neočekivano poražena od Holandije (60:65) i zakomplikovala situaciju u borbi za plasman na Evropsko prvenstvo.

Nakon meča selektor Luka Pavićević je bio razočaran.

„Holandija je pokazala da ima koncept i igraju na mali broj napada i poena. Talentovane napadačke ekipe mogu da prevaziđu tu problematiku. Imali smo cilj da igramo ispravno i da nemamo izgubljenih lopti, jer u duelu na mali broj poena, svaki poen je veoma važan. Holandija je postigla 20-25 poena iz kontranapada i to nakon naših grešaka. Nismo smjeli da budemo pasivni u napadu i da akcije završamo prije vremena, trebalo je da imamo bolji protok, što nismo uradili. Pokazali smo nezrelost i često smo u naletu gubili lopte. Žao mi je što smo pokazali nezrelost poslije sličnog meča koji smo odigrali protiv Bugarske. Očekivao sam tešku utakmicu, ali i našu pobjedu, jer igramo pred našim navijačima i vjerovao sam da ćemo odigrati ispravno”, objasnio je Pavićević.

Crna Gora, Izrael i Holandija ostvarili su po pobjedu u gostima u međusobnim duelima, pa će se te tri selekcije boriti za dva mjesta koja vode na Eurobasket.

"Nismo uspjeli da materijalizujemo veoma važnu pobjedu protiv Izraela i da je potvrdimo pobjedama protiv Bugarske i Holandije. Sada je jasno da će Bugarska vjerovatno biti posljednja u grupi i da se neće računati međusobni dueli protiv tog protivnika. To nas dovodi u situaciju da ćemo o prolasku na Eurobasket odlučivati u krugu sa Izraelom i Holandijom. Imamo pobjedu u gostima protiv Izraela, Izrael protiv Holandije, a Holandija protiv nas. Još uvijek je sve otvoreno. Treba da prevaziđemo tugu koja obično dolazi poslije ovakvog poraza i da protiv Izraela odigramo agresivno i borbeno protiv odličnog protivnika. Nema velikih računica i svi protivnici su uspjeli da ostvare pobjedu u gostima, osim Bugarske koja će, ponavljam, najvjerovatniji biti posljednja u grupi”, zaključio je Pavićević.

Centar Ivan Maraš kazao je da je Holandija zasluženo pobijedila uz čvrstu i agresivnu igru, na koju Crna Gora nije odgovorila na pravi način.

"Holandija je pokazala da je odličan tim i znali smo da će u Podgoricu da dođe sa željom da ostvari pobjedu. Odigrali su veoma čvrsto, a mi nijesmo reagovali na pravi način. Holandija je zasluženo slavila i sada moramo što prije da zaboravimo ovaj meč, nakon što smo propustili veliku šansu da dođemo na korak od plasmana na Eurobasket”.

Bonus video: