Pavićević: Platili smo cijenu slabog početka takmičenja

Dva kola prije kraja, košarkaši Mornara izgubili šanse da se domognu osmine finala FIBA Lige šampiona
1354 pregleda 0 komentar(a)
Košarkaši Mornara, Foto: Championsleague.basketball
Košarkaši Mornara, Foto: Championsleague.basketball
Ažurirano: 22.01.2020. 00:03h

Iako desetkovani, bez Uroša Lukovića, Džejkoba Pulena i Antabije Volera (zbog prinove u porodici ostao u Bari), košarkaši Mornara su do posljednjeg minuta bili u igri za pobjedu u Atini protiv Peristerija, kojom bi ostali u trci za prolaz u osminu finala FIBA Lige šampiona

Barani su, međutim, u posljednjem minutu posustali, izgubili su 72:67, i dva kola prije kraja izgubili i matematičke šanse da se domognu četvrtog mjesta koje vodi dalje.

“Ušli smo u meč bez najboljeg igrača, Pulena i bez našeg najboljeg visokog igrača Lukovića, koji su zaradili povrede u posljednjem meč ABA lige (protiv Cedevita Olimpije, prim.a.). Nažalost, naš prvi plej Derik Nidam povrijedio se u prvom poluvremenu, i nije mogao da igra u nastavku. Takođe, i Lens Heris je igrao povrijeđen. Imali smo mnogo problema, ali igrači sa klupe su preuzeli odgovornost, borili se do kraja. U posljednja tri minuta je utakmica bila otvorena, ali smo promašili par otvorenih šuteva, oni su pogodili i to je košarka”, rekao je nakon meča trener Barana Mihailo Pavićević.

Crnogorski vicešampion je odigrao slabo prvu četvrtinu (21:9), u nastavku, posebno u drugom poluvremenu, sve je izgledalo mnogo bolje.

“Morali smo da mijenjamo plan utakmice, jer smo ostali bez prvog plejmejkera i na terenu nismo imali pravog pleja. Sead Šehović je pokrio tu poziciju i odigrao sjajnu utakmicu. Promijenili smo nešto i u napadu, pokušali smo odbranu da popravimo u odnosu na njihov napad, i to je prilično dobro funkcionisalo. Ali, u finiš utakmice, sa skraćenom rotacijom, igrači su se umorili i to je razlog što smo promašili par otvorenih šuteva, a u posljednja tri minuta smo promašili i tri slobodna bacanja. Ponosan sam na sve igrače sa klupe, Vukota Pavić se pakleno borio, i svi ostali do kraja meča. A Peristeri je na kraju pogodio veliku trojku”, dodao je Pavićević.

Sead Šehović je čestitao Peristeriju na pobjedi.

“Bila je ovo teška utakmica za nas, jer smo igrali bez nekoliko povrijeđenih igrača. Dobra strana toga je što su neki drugi igrači dobili šansu više da igraju, i mislim da su je iskoristili. Igrali smo dobro, posebno u drugom poluvremenu, i na kraju je odlučivala jedna lopta, oni su pogodili neke šuteve, mi smo promašili neke važne i izgubili”, rekao je Šehović.

Mornar je platio ceh lzbog lošeg starta takmičenja, jer je poražen u prvih šest kola, što je kasnije bilo nenadoknadivo.

“Veoma loše smo počeli takmičenje u FIBA Ligi šampiona, imali smo novi tim, nismo imali dovoljno vremena da uklopimo sve igrače, pa na početku sezone nismo izgledali dobro. Izgubili smo prvih šest mečeva, ali kako je sezona odmicala, igrali smo sve bolje. Žao mi j, bili smo veoma blizu da se kvalifikujemo u narednu rundu. Da smo bili kompletni, ovo bi bila potpuno druga utakmica, jer smo proteklih mjesec dana igrali na zaista visokom nivou. Ostala su nam još dva meča u FIBA Ligi šampiona, daćemo sve od sebe u svakoj utakmici. Žao nam je što više nemamo šansi za prolaz, ali platili smo cijenu slabog početka takmičenja, kada nismo bili na nivou na kojem sam očekivao da budemo, i na nivou na kojem smo trebali da budemo za ovakvo takmičenja”, zaključio je Pavićević.

Bonus video: