Pavićević: Pobjeda je naša obaveza

52 pregleda 5 komentar(a)
KK Budućnost Voli - KK Mega Leks, Foto: Savo Prelević
KK Budućnost Voli - KK Mega Leks, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 13.03.2016. 20:49h

Drugu sezonu zaredom Budućnost Voli igra polufinale ABA lige. Kao i tada, ima prednost domaćeg parketa.

Prošle godine na putu do finala ispriječila se Cedevita, sada je prepreka, bar na papiru - mnogo lakša. I pozicije su takve uoči raspleta.

Budućnost je ubjedljivo prva, Mega Leks četvrta nakon regularnog dijela sezone i bilo bi iznenađenje da tim koji je od 26 mečeva u prvenstvu dobio 23, ne ostvari trijumf na startu polufinalne serije koja počinje sjutra veče (20 časova).

"Važnost utakmice je ogromna, prolaz u finale je veliki ulog. Moramo da budemo maksimalno skoncentrisani i maskimalno posvećeni u ostvarivanju našeg cilja, a to je pobjeda na startu. To je i naša obaveza, a to nikada nije jednostavna i prijatna situacija. Nadam se sjajnom ambijentu i motivisanom protivnku, a nadam se pobjedi mog tima", kazao je Luka Pavićević.

Na pitanje da li očekuje da njegov tim seriju riješi u dva meča, trener Budućnost Volija je odgovorio:

"Ne očekujem ništa, jer je plej-of sistem, a ne jedan meč. Idemo od utakmice do utakmice", istakao je Pavićević.

I dok Budućnost osjeća pritisak, koji može da bude neprijatan, Mega Leks je rasterećena takvog opterećenja.

Plasmanom u plej-of ispunila je, možda i premašila cilj u ABA ligi, a osvojila je nedavno i prvi trofej u istoriji kluba, slavila u Kupu Srbije.

Ambicije mladog i supertalentovanog tima, koji sjajno vodi nekadašnji košarkaš Budućnosti Dejan Milojević, nisu završene, ali su znatno uzdrmane serijom povreda važnih igrača - Jaramaza, Aranitovića, Kabe i Đokovića.

"Imamo male šanse, ali sve dok postoji i promil da prođemo, ja sam optimista i to pokušavam da prenesem na svoje igrače", rekao je Dejan Milojević.

I Budućnost je u posljednje vrijeme imala dosta problema sa povredama, ali je samo kapiten Suad Šehović pod znakom pitanja.

"Nadam da ću moći da pomgnem ekipi. Ali, imamo kvalitetan tim, koji i bez mene može da dođe do pobjede, iako neće biti nimalo lako", upozorava Šehović.

U taboru gostiju ističu da je domaćin favorit, ali i da se oni neće tek tako predati.

"Smatram da je Budućnost opravdano favorit. Mi smo pogođeni povredama tokom sezone, ali to ne znači da odustajemo i da se predajemo, već svaki igrač mora da pruži maksimum i da pokušamo da iznenadimo Budućnost", istakao je kapiten Mege Rade Zagorac.

Da se ne zamaramo šta će politika da odluči

Plej-of počinje u trenucima kada se iz dana u dan priča i piše o tome šta donosi titula, da li mjesto u Evroligi, ko će u Evrokup, da li će neko iz ABA lige ići u Fibina takmičenja.

"Možemo da budemo zadovoljni prvom sezonom nakon reorganizacije. Siguran sam da će u plej-ofu sve biti podignuto na još viši nivo. Čekaju nas lijepe, zanimljive i kvaltetne utakmice", kazao je direktor ABA lige Krešimir Novosel.

Treneri oba tima apelovali su da košarka ovih dana bude u centru pažnje...

"Uvijek možemo da nađemo negativne stvari, možemo da ih nađemo i u NBA ligi. Ali, košarka na ovim prostorima zaslužuje da se posmatra iz pozitivne perspektive, pa vjerujem da će polufinale i finale biti praznik košarke", rekao je Milojević.

"Imamo sjajno takmičenje u ligi koja je nasljednik nekadašnje jugoslovenske lige, najjače na svijetu poslije NBA. Moramo to da njegujemo i promovišemo, a da se ne zamaramo šta će politika da odluči u okviru evropskih košarkaških institucija", zaključio je Pavićević.

Bonus video: