Pavićević: Prelomno je bilo kad smo uspjeli da se vratimo iz dvocifrenog minusa

"Promijenili smo napad, napali smo ih iz centralnog pika, sa "peticom", imali smo jednog fenomenalnog Derika Nidama i sad je lako pričati kad onako igrač odigra, preuzme odgovornost na sebe i u svim ključnim momentima pogodi koš", rekao je Pavićević
80 pregleda 1 komentar(a)
Mihailo Pavićević, Foto: Aba-liga.com
Mihailo Pavićević, Foto: Aba-liga.com
Ažurirano: 30.12.2017. 20:19h

Komentarišući pobjedu protiv Mega Bemaxa (87:83), trener Mornara Mihailo Pavićević kazao je da "niko ne voli da igra protiv beogradskog tima, ekipe koja igra u jakom ritmu u oba pravca i vrlo agresivno na skoku u napadu, po čemu su i najbolji u ligi".

"Spletom nesrećnih okolnosti izgubili su neke već dobijene utakmice, što je svojstveno mladim ekipama, i došli u situaciju da su pretposljednji na tabeli, ali to apsolutno ne odgovara njihovom kvalitetu i igrama koje pružaju. Vrlo brzo Mega i njen trener Milojević doći će na mjesto koje im pripada", rekao je Pavićević nakom meča.

Strateg Mornar je istakao "da je presrećan zbog ove teške pobjede".

"Utakmica se nekoliko puta lomila. Preloman trenutak u prvom poluvremenu bio je kad smo uspjeli da se vratimo iz dvocifrenog minusa. To je bio i ključ ove utakmice. Na početku smo dozvolili mnogo lakih poena. Na poluvremenu sva naša priča bila je oko odbrane, da probamo da im ne dozvolimo da postignu 48 poena koliko su dali u prvih 20 minuta. Daleko bolje smo branili razne varijante pik-en-rola nego u prvom poluvremenu. Promijenili smo napad, napali smo ih iz centralnog pika, sa "peticom", imali smo jednog fenomenalnog Derika Nidama i sad je lako pričati kad onako igrač odigra, preuzme odgovornost na sebe i u svim ključnim momentima pogodi koš", zaključio je Pavićević.

Junak meča Derek Nidam kazao je da je "Mega jako dobar tim koji nikad ne odustaje".

"Za nas je ovo velika pobjeda. Znali smo da se gosti, predvođeni svojim trenerom koji ih sve vrijeme bodri i motiviše, neće predavati i ako ubjedljivo budemo vodili. Najsrećniji sam zbog činjenice da smo imali mnogo skokova u finišu kada smo se bazirali na skokovima i kada smo svi pomagali jedni drugima da uhvatimo što više lopti", rekao je Nidam.

Dejan Milojević, trener Mega Bemaxa, priznao je da je "Mornar zasluženo pobijedio".

"Očigledno je da su porazi u završnicama ove sezone, a dosta smo ih imali, ostavili traga na mojoj ekipi i da nam, jednostavno, nije mirna ruka u odlučujućim situacijama. Imali smo nekoliko otvorenih šuteva da prelomimo rezultat u našu korist, ali nisu ušli. Idemo dalje, borićemo se da ne ostanemo pretposljednji na tabeli. Igrali smo jako lošu odbranu na Nidamu, On je igrač koji može, ako ima svoj dan, da ubaci ovoliko poena, razigrao se, a kad se takav igrač razigra, poslije ga je teško čuvati. Pogodio je mnogo teških šuteva. Bila je lijepa utakmica, imalo je šta da se vidi, bila bi mi još ljepša da smo pobijedili", rekao je Milojević.

Bonus video: