Pavićević: Pritisak na rivala naša šansa

"Za razliku od njih, kod nas nema pritiska, a želim da podsjetim da smo Srbiju ubjedljivo savladali prošle godine i da smo već osjetili slast pobjede protiv njih", istakao selektor Crne Gore
5 komentar(a)
Mihailo Pavićević, Foto: Savo Prelević
Mihailo Pavićević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 12.07.2012. 07:28h

Bez povrijeđenih Marka Todorovića, Radosava Spasojevića i Nemanje Đurišića, kao i Nikole Ivanovića, koji je prekomandovan u A tim, mlada košarkaška reprezentacija Crne Gore večeras počinje takmičenje na Evropskom prvenstvu.

Prvi rival izabranicima Mihaila Pavićevića u grupi u Kranjskoj Gori biće Srbija, jedan od favorita za visok plasman.

Međutim, tokom priprema u Tivtu i mečeva na turniru “Četiri nacije” u Kini, “crveni” su pokazali da, bez obzira na kadrovske probleme, imaju kvalitet.

"Nećemo biti kompletni, a u sastavu u kojem ćemo nastupiti u Sloveniji, ne možemo da prijetimo nijednom protivniku, jer su sve selekcije koje su sa nama u grupi, favoriti protiv nas. U sportu, ipak, ne pobjeđuje uvijek bolji tim, a nadam se da ćemo mi to dokazati na šampionatu i da timskom igrom i velikom željom, možemo da nadoknadimo nedostatak kvaliteta. Vjerujem u igrače, zadovoljan sam kako su radili u pripremnom periodu i kako su izgledali u kontrolnim mečevima na turniru u Kini i mislim da je to pravi put koji nas može dovesti do dobrog rezultata. Prolazak u drugi krug predstavljao bi pravi podvig i učinićemo sve da ostvarimo taj cilj", ističe Pavićević.

Osim Crne Gore i Srbije, u grupi A se još nalaze Francuska, takođe jedan od glavnih favorita za visok plasman, i Njemačka.

"To je prvi u nizu teških mečeva koji nas očekuju. Duel protiv Srbije je veoma važan, jer je premijerni, pa će i njegov ishod u velikoj mjeri odrediti naše dalje ambicije. Znamo da bi pobjeda podigla samopouzdanje, dok bi nas poraz vratio korak unazad. Igramo protiv izuzetno kvalitetne selekcije, koja je prošle godine u ovom sastavu, igrala u finalu Svjetskog prvenstva i znamo kakav nas zadatak očekuje. Ipak, mislim da imamo šansu da iznenadimo ukoliko budemo igrali našu prepoznatljivu igru i ukoliko budemo našli način da eliminišemo njihovu dominaciju u visini pod koševima i na svim ostalim pozicijama. Šansu vidim i u činjenici da su u taboru reprezentacije Srbije veoma opterećeni Crnom Gorom, što se može zaključiti iz izjava selektora Aleksandra Džikića. Za razliku od njih, kod nas nema pritiska, a želim da podsjetim da smo Srbiju ubjedljivo savladali prošle godine i da smo već osjetili slast pobjede protiv njih. Srbija je pod pritiskom i to je, takođe, naša šansa", objasnio je Pavićević.

Duel Crna Gora - Srbija igra se od 20.45 u dvorani “Vitranc”, dok će Njemačka i Francuska na teren ranije (14).

Bonus video: