Pavićević: Turbulentna godina, presrećan sam

„Odlaskom Nidama smo pokušali da probamo sa mladim Amerikancima, što se nije pokazalo dobrim. U tom lutanju smo sve do dolaska Rebića imali problema na najvažnijoj poziciji”, naglasio je trener Barana
3825 pregleda 0 komentar(a)
Mihailo Pavićević, Foto: KK Mornar/Media Pro, KK Mornar/Media Pro
Mihailo Pavićević, Foto: KK Mornar/Media Pro, KK Mornar/Media Pro

Trener Mornara Mihailo Pavićević je djelovao kao čovjek kojem je pao kamen sa srca. Nakon pobjede nad FMP-om (79:69), kojom je njegov tim obezbijedio opstanak u ABA ligi, priznao je da je sezona bila teška, prije svega zbog problema sa plejmejkerom, koji je dugo mučio njegov tim.

„Presrećan sam što smo ostvarili zacrtani cilj. Bila je turbulentna godina, nismo otvorili sezonu kako smo planirali. Bilo je dosta razloga, odlaskom Nidama smo pokušali da probamo sa mladim Amerikancima, što se nije pokazalo dobrim. U tom lutanju smo sve do dolaska Rebića imali problema na najvažnijoj poziciji. I Evrokup je bio izuzetno naporan za nas, ali smo u drugom dijelu sezone dobili sve utakmice koje smo morali”, naglasio je 60-godišnji stručnjak.

Svidjela mu se reakcija ekipe u najvažnijem meču u sezoni.

„Prvi put sam osjetio tenziju, a kad dođe da nemaš kud nazad, ne znaš kako će ekipa reagovati. Čestitam igračima od srca, dali su sve od sebe, želja i volja su bile prisutne, znali smo kako da napadamo i branimo”.

Barani u posljednjem kolu gostuju Cedeviti, kojoj će pobjeda vjerovatno biti potrebna za 2. mjesto.

„Ako dobijemo, bićemo šesti. Ne možemo da prijetimo Cedeviti, koja je kvalitetna ekipa, ali nam je dužnik. To je jedini tim koji nismo dobili otkada igramo u ABA ligi, a na posljednjoj utakmici u Baru smo ga častili novogodišnjim poklonom”, aludirao je Pavićević na poraz (102:103) 15. decembra prošle godine.

„Odigraćemo utakmicu najbolje što možemo i da potvrdimo veliki rejting ABA lige. Nema kalkulacija, ničija računica nas ne interesuje. Ako bismo mogli da ih iznenadimo, bili bismo srećni zbog nas, ali bih bio srećan da pomognemo i našim komšijama iz Budućnosti da preuzmu 2. mjesto. Mada, to nije velika prednost, pogotovo kad se uzme u obzir kakvu ekipu ima Budućnost”, poručio je Pavićević na kraju.

Bonus video: