Pavićević: Važnost meča je učinila svoje

"Momci su u finišu pokazali snagu, našli su put do pobjede, uz publiku koja nas je zaista nosila i hvala joj".
1 komentar(a)
Luka Pavićević, Foto: Zoran Đurić
Luka Pavićević, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 15.08.2012. 19:57h

Selektor Crne Gore Luka Pavićević je bio zadovoljan pobjedom nad Izraelom, iako je svjestan da njegov tim nije ostavio baš sjajan utisak na premijeri.

"Ovaj meč je bio jako važan, pobjeda je morala da dođe. Tako da nas je ta važnost sputavala, postojao je pritisak, nismo imali konstantu 40 minuta. U prve tri četvrtine nismo imali čvrstinu u odbrani, a to je ono čemu težimo, jer je onda i lakše igrati u napadu. Ipak, treba napomenuti i kvalitet protivnika, koji nam je stvorio mnogo problema, jer igra neobičnu košarku", rekao je Pavićević, koji je pohvalio tim što je ostvario možda i najvažniji trijumf u grupi.

"Momci su u finišu pokazali snagu, našli su put do pobjede, uz publiku koja nas je zaista nosila i hvala joj".

Oslanjali ste se na šut spolja. Da li je to bilo iznuđeno?

"Izrael igra takvu odbranu, zatvarao je prodore i pravio višak u odbrani. Zato smo i šutirali spolja. Izraelci imaju mnogo trikova, nije lako igrati protiv njih".

Kako ste zadovoljni debijem Ročestija?

"Tejlor želi uspjeh, baš kao i svi reprezentativci. Ne bih ga izdvajao, ponio je svoj dio tereta u organizaciji zajedno s mladim Ivanovićem. Zadovoljstvo je veliko zbog pobjede, a pobijedio je tim".

Blagota Sekulić, kapiten Crne Gore, imao je zapažnu rolu.

"Ovo je izuzetno važna pobjeda, značiće nam puno u narednim utakmicama. Nismo igrali onako kako smo mogli, a mislim i da je prevelika želja učinila svoje. Hvala navijačima, bilo je divno vratiti se u „Moraču” i zaigrati pored ovakvom publikom", rekao je Sekulić.

Selektor Izraela Ari Šivek nije bio nezadovoljan.

"U presudnim momentina Crna Gora je bila bolja, krenuo je šut i mi nismo imali odgovor na to. Izgubili smo, to nije dobro, ali možemo da budemo zadovoljni makar činjenicom da razlika nije bila velika", istakao je Šivek.

Plejmejker Izraelaca Jogev Ohajon je čestitao Crnoj Gori.

"Crna Gora je držala visok nivo igre, a mi nismo uspjeli da zadržimo prednost koju smo imali u trećoj četvrtini. Čestitam protivniku, zasluženo je došao do trijumfa".

Bonus video: