Pavićević: Vjerujem da će utakmica u Baru protiv Crvene zvezde odlučivati o četvrtom putniku u plej-of

"Taj novogodišnji odmor koji su igrači dobili izgleda da je odradio svoje. Produžili su taj odmor i tokom prvog poluvremena na ovom meču, jednostavno nijesmo bili prisutni i dozvolili smo protivniku da stekne veliku prednost", rekao je trener Mornara nakon poraza od Partizana
6326 pregleda 8 komentar(a)
Mihailo Pavićević
Mihailo Pavićević

Trener Mornara Mihailo Pavićević je čestitao Partizanu na zasluženoj pobjedi u večerašnjem derbiju 14. kola ABA lige (88:75).

“Utakmica je bila onakva kakvu sam i očekivao. I u najavi sam rekao da Partizan ima najkonstantniju igru, i da bi se pobijedio mora se igrati 40 minuta u jakom tempu i mora se biti jako skoncentrisan. Očigledno je da smo prvo poluvrijeme odigrali loše, katastrofalno. Taj novogodišnji odmor koji su igrači dobili izgleda da je odradio svoje. Produžili su taj odmor i tokom prvog poluvremena na ovom meču, jednostavno nijesmo bili prisutni i dozvolili smo protivniku da stekne veliku prednost. Kasnije smo pokušali da se vratimo, došli smo na osam poena, ali to je bilo sve što smo uradili večeras. Nije bilo ni snage, niti energije da napravimo totalni preokret”, rekao je Pavićević.

Nakon poraza Primorske od Budućnosti, te gubitka bodova Crvene zvezde za zelenim stolom (zbog nedolaska na meč protiv Budućnosti), Mornar je i dalje u igri za četvrto mjesto koje vodi u plej-of.

“Ne svojom krivicom dolazimo u situaciju da se borimo za plej-of, a kao trener to najviše mrzim. Više volim da ekipa igrom i pobjedama zasluži da dođe u situaciju da se bori za plej-of. Prije ovog meča sam rekao da bi nam dobro došla jedna velika pobjeda, ali nije bilo realno da iznenadimo Partizan. Međutim, poraz od Igokee nas je vratio unazad. Ali, razvojem posljednjih događaja, koji nikome nijesu dragi, zbog odlaganja utakmice ili eventualno gubljenja tih bodova, Zvezda je zajedno sa nama i FMP-om u istoj situaciji. Borićemo se do kraja”, dodao je Pavićević.

Strateg Mornara je istakao da se nada “da će njegova ekipa u narednom period igrati daleko bolje”.

“Vjerujem da će utakmica u Baru protiv Crvene zvezde (10. februara) odlučivati o četvrtom putniku u plej-of. Na osnovu igara koje pružamo, nije realno, ali nadam se da ćemo dići nivo igre u drugom dijelu prvenstva i uključiti se u borbu, jer je, jednostavno takva situacija na tabeli. Primorska je u problemima, FMP se bori za četvrto mjesto, ove tri ekipe gore ne računam. Volio bih da naša utakmica sa Zvezdom u Baru odlučuje za prolazak u plej-of.

Na pitanje novinara kako je zadovoljan igrama Džejkoba Pulena, Pavićević je odgovorio:

“Iskreno, očekivali smo više od svih pojačanja, pa i od njega. On odrađuje neki svoj dio posla. Međutim, ima nekad problem… Da li je to taj odlazak za Ameriku, pa povratak… Vidjeli ste da je prespavao prvo poluvrijeme, da bi tek u drugom poluvremenu nešto uradio. Ja uvijek mislim da igrači mogu bolje, nadam se da će svi dati maksimum u drugom dijelu sezone, da kako bismo iskoristili ukazanu priliku u borbi za plej-of”, zaključio je trener Mornara.

Trinkijeri: Zaslužili smo pobjedu, ali nisam zadovoljan

Trener Partizana Andrea Trinkijeri rekao je da su viđene "dvije utakmice u jednoj".

"Prvo poluvreme smo igrali dobru odbranu, bili smo fokusirani i radili posao kako treba. Nekoliko naših loših odluka je dovelo do toga da se naša prednost smanji. Igrali smo se vatrom u drugom poluvremenu, bilo je gusto u završnici, ali smo zaslužili da dobijemo ovu utakmicu - rekao je Trinkijeri.

On je rekao i da njegovi igrači ne smeju da se opuštaju i da je takvo ponašanje "kriminalno".

"Mornar nije igrao dobru odbranu, bili smo otvoreni, ali smo se opustili na kraju i to je kriminalno. Radimo na tome, ali moramo još više. Pustili su nas da šutiramo i teško je tada ne koristite otvorene šuteve", kazao je Trinkijeri.

Na konstataciju novinara da je Partizan trenutno u najboljoj formi u ABA ligi, jer je upisao šestu uzastopnu pobedu, Trinkijeri je odgovorio da ipak nije zadovoljan.

"Gledajući drugo poluvreme, to nije istina. Nisam zadovoljan, idem kući sa gorkim ukusom u ustima. Međutim, ne zaboravite da su serije uvijek napravljene sa rasporedom, ja to uvijek gledam", zaključio je Trinkijeri.

Bonus video: