Pavićević: Zadovoljan sam odnosom i novom pobjedom

"Moram da istaknem da sam izuzetno zadovoljan odnosom prema igri, uprkos težini u našoj igri", rekao je Pavićević...
2 komentar(a)
Luka Pavićević, Foto: Beta/AP
Luka Pavićević, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 05.09.2012. 21:33h

Selektor Crne Gore Luka Pavićević je čestitao igračima na osmoj pobjedi u kvalifikacijama.

"Čestitam svom timu na još jednoj pobjedi, osmoj u nizu i na potvrdi svih dosadašnjih pobjeda i plasmana na Evropsko prvenstvo. Moram da istaknem da sam izuzetno zadovoljan odnosom prema igri, uprkos težini u našoj igri. Poslije niza utakmica i putovanja koje smo imali, došlo je do fizičkog i emotivnog pražnjenja. Nakon prethodne utakmice u kojoj smo dobili velikog protivnika, bilo je za očekivati da ne možemo da ponovimo isti elan protiv rivala koga smo dobili na njegovom terenu. Tit Sok ima dobru družinu, pokazali su to pobjedom u Izraelu, a nisu imali prisebnosti da to potvrde na svom terenu. Sigurno da su došli sa željom da naprave brejk i plasiraju se na EP i zbog toga su imali prednost u motivaciji. Zato bih još jednom čestitao svom timu šo su do kraja sproveli u djelo još jednu pobjedu".

Krilni centar Crne Gore Milko Bjelica istakao je da je najvažnije da je nastavljen niz pobjeda.

"Utakmica nije bilo toliko bitna za nas, jer smo već izborili plasman na EP. Ovo je bio psihički težak meč, jer smo prethodno ostvarili veliku pobjedu protiv Srbije. Evidentan je bio pad, mučili smo se veći dio utakmice, ali je najvažnije da smo dobili i da se niko od igrača nije povrijedio. Okrećemo se narednoj utakmici i pokušaćemo da do kraja ostvarimo maksimalan učinak".

Selektor Estonije Tit Sok je čestitao protivniku "na svemu što je uradio u kvalifikacijama".

"Čestitam Crnoj Gori, a posebno selektoru Luki Pavićeviću na svemu onom što je urađeno do sada u kvalifikacija. Za razliku od Srbije i Izraela, Crna Gora je imala timsku igru. Loše smo počeli, imali smo puno izgubljenih lopti i veliki minus. Pokušali smo da stignemo prednost rivala, ali u tome nismo uspjeli. Ponosan sam na igrače, jer su pružili maksimum, a Crnoj Gori želim puno sreće na EP narednog ljeta".

Bek Estonaca Gert Dorbek je za poraz okrivio loš start meča.

"Loše smo počeli. Već na startu smo imali veliki zaostatak, Crna Gora je otvorila meč sa 10 vezanih poena. Poslije toga smo pokušali da stignemo, ali Crna Gora je zasluženo slavila".

Bonus video: