Pavićević: Žao mi je igrača i navijača

"Odigrali smo odličnu utakmicu, bez obzira na neigranje njihova dva najbolja igrača", istakao Suad Šehović
41 komentar(a)
Luka Pavićević, Foto: Fonet
Luka Pavićević, Foto: Fonet
Ažurirano: 09.09.2013. 22:22h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Jesenice - Crna Gora je pobjedom okončala šampionat, a to je bar donekle utjeha za igrače i stručni štab. Nakon meča, Luka Pavićević je čestitao igračima.

„Vratili smo se nakon tri vezana poraza na jednu loptu, koji su nas koštali plasmana u drugu rundu. U ovom meču morali smo da održimo nivo koji smo držali tokom čitavog prvenstva. Trudili smo se da tako bude i u ovom meču, protiv izvanrednog protivnika. Bitan faktor je bio i taj što smo igrali bez rezultatskog značaja. Na kraju, žao mi je igrača i navijača, koji su nas pratili i željeli da odemo u drugu rundu. Nadam se da ćemo zadržati isti nivo ponašanja, igara i motiva tokom narednih akcija“, istakao je Pavićević.

Suad Šehović je imao nekoliko ofanzivnih skokova u trenucima kada se meč sa Srbijom rješavao. I on je bio zadovoljan što je upisana pobjeda na kraju.

„Odigrali smo odličnu utakmicu, bez obzira na neigranje njihova dva najbolja igrača. To, ipak, ne umanjuje našu pobjedu nakon tri poraza, gdje smo uspjeli da se podignemo fizički i psihički. NIje nimalo lako odigrati pet utakmica u šest dana. Čestitam saigračima, lakše je otići kući sa dvije pobjede. Mogli smo imati i 5-0 i da budemo prvi u grupi. Nije nam se dalo, borbe nije nedostajalo, ali znanja i iskustva jeste protiv ovakkvih protivnika“.

Dušan Ivković, selektor Srbije, čestitao je „crvenima“ na zasluženoj pobjedi.

„Tri četvrtine smo kontrolisali igru, ali su nas poraza koštale greške i brzi šutevi. Imali smo slabu koncentraciju, a primili smo dosta poena iz kontri nakon grešaka u napadu. Igrali smo sa dvage deset igrača, nedostajali su Stefan Marković i Nenad Krstić, ali ne želim da tražim alibije. I bez njih smo imali određenu hemiju u igru, ali nedovoljno za trijumf“.

Vaslije Micić, plej Srbije, smatra da je upisan poraz je nisu igrali Nenad Krstić i Stefan Marković.

„Loše smo počeli u fazi odbrane, a imali smo i problema sa „pik en rolom“ u napadu. Ipak, podigli smo se u drugoj četvrtini i prvi dio meč završili na pravi način. Treba uzeti u obzir da smo igrali bez va najbolja igrača, jer bi nam dosta stvari bilo olakšano. I pored svega, igrali smo dobro u prvoj fazi prvenstva, a nadam se da će biti još bolje u nastavku“.

Bonus video: