Pavićević: Znao sam da će mi biti najteže da pripremim tim za ovaj meč

„Znam da je ovo dvomeč, da se sabiraju poeni, ali ne volim da gubim utakmice. Jesmo prošli, ali smo izgubili meč”, rekao je iskusni trener
7113 pregleda 3 komentar(a)
Mihailo Pavićević na večerašnjoj utakmici, Foto: KK Mornar
Mihailo Pavićević na večerašnjoj utakmici, Foto: KK Mornar

Mornar se kockao protiv Benfike, nakon plus 28 u Lisabonu (96:68) bio na minus 16 u 3. četvrtini (56:40), ali je spriječio čudo, izgubio „samo” 82:71 i ušao u grupnu fazu FIBA Lige šampiona.

„Znam da je ovo dvomeč, da se sabiraju poeni, ali ne volim da gubim utakmice. Nema razloga da ovako uđemo i da smatramo ovo pobjedom. Jesmo prošli, ali smo izgubili meč”, rekao je Mihailo Pavićević.

Trener Barana je priznao da mu je bilo teško da pripremi ekipu za revanš.

„Čestitke igračima zbog plasmana u grupu, to nam je bio cilj. Iskreno, znao sam da ću imati najteži zadatak da pripremim tim za drugu utakmicu, nakon odličnog izdanja u Lisabonu”.

Imao je zamjerki na sve, osim na uvodnu dionicu.

„Igrali smo samo prvu četvrtinu, kada je intenzitet bio jak. Poslije toga sam pokušao da koristim igrače sa klupe, da odmorim nosioce i one koji nisu bili spremni, zbog čega smo izgubili ritam u užasnoj drugoj četvrtini. Dali smo snagu Benfiki, koja je vidjela da ima šansu da nas pobijedi, a mi smo čuvali prednost iz prvog meča. U drugom poluvremenu smo se u pravom trenutku vratili u igru i kontrolisali utakmicu do kraja. Nadam se da će moji igrači nešto naučiti iz ovoga”, istakao je iskusni stručnjak.

Barani će igrati u izuzetno jakoj grupi C, sa Brose basketsom (Njemačka), VEF-om (Letonija), Nimburkom (Češka), Gacijantepom (Turska), Tenerifeom (Španija), Peristerijem (Grčka) i Nižnjim Novgorodom (Rusija).

„Spisak učesnika u našoj grupi govori sam za sebe. Brose je bivši evroligaš, Tenerife je stalno u vrhu španske lige, a i sve ostale ekipe su dobre. Ambicije su nam da idemo što dalje. Vrijeme nam ne ide na ruku, ali je dobro što do početka Lige šampiona imamo 15-ak dana i nadam se da ćemo podići nivo igre. Prije toga nas čeka start veoma jake ABA lige, a siguran sam da ćemo kad se kompletiramo i uđemo u ritam kako bi trebalo i možemo da igramo, moći ćemo da se suprotstavimo svima”, zaključio je Pavićević.

Trener Benfike Karlos Lisboa je bio srećan zbog pobjede, ali i tužan što je njegov tim sve šanse ispustio tri dana ranije.

„Ovaj meč smo igrali bolje od Mornara, ali je naš rival u dvije utakmice bio bolji i zaslužio je plasman u FIBA Ligu šampiona. Prilagodili smo strategiju igri suparnika, bili bolji i bar se oprostili pobjedom. Mislim da onih 28 razlike iz prvog meča nije bilo realno, da smo ravnopravniji odličnom timu Mornara, ali smo mu tada u posljednjoj četvrtini sve poklonili”, naglasio je Lisboa.

Bonus video: