Pavićević: Zvezdi ne možemo da prijetimo, u ovom trenutku smo ekipa bez karaktera

Mornar je samo jednom dobio Crvenu zvezdu u devet međusobnih duela u ABA ligi, u Baru, u drugom meču polufinala plej-ofa u sezoni 2017/2018
3762 pregleda 4 komentar(a)
Mihailo Pavićević, Foto: KK Mornar
Mihailo Pavićević, Foto: KK Mornar

Mornar se vratio iz Češke, nakon novog poraza u FIBA Ligi šampiona od Nimburka, i počeo je pripreme za gostovanje Crvenoj zvezdi u ABA ligi.

Barani duel u Beogradu, koji se igra u ponedjeljak od 18 sati. dočekuje sa istim skorom kao šampion ABA lige - pet pobjeda i tri poraza.

Mornar je samo jednom dobio Crvenu zvezdu u devet međusobnih duela u ABA ligi, u Baru, u drugom meču polufinala plej-ofa u sezoni 2017/2018.

"Nismo u situaciji da prijetimo bilo kome, a kamoli Crvenoj zvezdi. O Ligi šampiona neću da trošim riječi. U ABA ligi se, eto, držimo. Utakmica dolazi u dosta nezgodnom trenutku po nas, naša forma je daleko od željene, to je više nego evidentno. Zvezda je poslije pobjede protiv Žalgirisa sigurno maksimalno motivisana, ali i pod opterećenjem jer ne smije više da dozvoli kiks u ABA ligi, a bilo ih je neočekivano mnogo. Ovo su prave utakmice, protiv najjačeg tima u ligi po imenima. Na nama je da pružimo maksimum, da se izmjerimo, da vidimo gdje smo, i da probamo da otežamo posao Crvenoj zvezdi, koliko je to moguće i koliko nam dozvoli", rekao je Pavićević.

Strateg Mornara nije zadovoljan kako njegov tim izgleda u ovom trenutku.

"Činjenica je da smo u ovom trenutku ekipa bez karaktera. Teško je kad trener mora to da kaže, ali je tako. Jednostavno, mi smo sad jedna grupa igrača koju pokušavam da spojim da igraju zajedno. Vrlo teško ide, kao nikad do sada. Ako nas ne ubijede da mogu da igraju zajedno, zna se šta slijedi. Najveća pohvala igraču, bez obzira na rezultat, jeste kad mu čestitam i kažem da je dao sve od sebe. Nisam siguran da moji igrači na svakoj utakmici daju sve od sebe“, zaključio je Pavićević.

Bonus video: