Peković ne igra na Evropskom prvenstvu

"Peković neće nastupiti na Evropskom prvenstvu u Sloveniji. Želim da istaknem da je naša želja da u budućim akcijama on bude dio reprezentacije Crne Gore", rekao je rekao je Mitrović
59 pregleda 66 komentar(a)
Peković, Foto: Beta/AP
Peković, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 06.08.2013. 14:09h

Nikola Peković neće igrati za crnogorsku reprezentaciju na Evropskom prvenstvu u Sloveniji, kazao je direktor reprezentativnih selekcija Danilo Mitrović za sajt Košarkaškog saveza Crne Gore.

"Nikola treba da potpiše najvažniji ugovor u karijeri i u potpunosti razumijemo težinu momenta u kojem se nalazi. U stalnom smo kontaktu sa njim i postigli smo dogovor da je 5. avgust krajnji rok do kada ima smisla da se priključi timu. Nakon razgovora sa njim i njegovim menadžerom Miodragom Ražnatovićem, dobili smo informaciju da ugovor još nije potpisan i da je potrebno još neko vrijeme kako bi se do kraja usaglasili preostali detalji ugovora".

"Prema tome, Nikola Peković neće nastupiti na Evropskom prvenstvu u Sloveniji. Želim da istaknem da je naša želja da u budućim akcijama on bude dio reprezentacije Crne Gore", rekao je Mitrović.

On je još dodao da je postojala inicijativa da košarkaš Minesote trenira sa reprezentacijom do potpisivanja ugovora u NBA, iako o tome ranije nije bilo riječi u javnosti.

"Čitavo vrijeme je postojala inicijatva i prijedlog da Nikola situaciju oko potpisivanja novog ugovora u NBA ligi prati iz kampa reprezentacije na Zlatiboru. Na taj način pratio bi sistem rada reprezentacije, a istovremeno bi se spremao za nastup na Evropskom prvenstvu i sezonu koja ga očekuje u NBA ligi. To naročito zbog činjenice da je sezonu završio 17. aprila, što znači da je njegova faza mirovanja već u julu bila u trajanju od preko dva mjeseca".

"Ta naša inicijatva nije mogla da bude sprovedena jer je agencija koja ga zastupa smatrala da bi to ozbiljno ugrozilo realizaciju 50 ili više miliona vrijednog ugovora koji treba da potpiše. Ponavljam da smo u korektnom i otvorenom razgovoru usaglasili da je posljednji rok do kojeg može da se priključi reprezentaciji 5. avgust, odnosno četiri sedmice prije početka Eurobasketa. Sa žaljanjem konstatujem da to nije moglo da se ostvari", istakao je Mitrović.

Bonus video: