Peković: Neće biti lako

Očekuju nas dobre provjere poslije kojih ćemo napraviti analizu, koja će nam poslužiti da početak Evropskog prvenstva dočekamo u optimalnom statusu - istakao selektor Dejan Radonjić
70 pregleda 0 komentar(a)
Nikola Peković, Foto: Zoran Đurić
Nikola Peković, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 05.08.2011. 20:32h

Seniorska reprezentacija Crne Gore okončala je glavnu fazu priprema za Evropsko prvenstvu i sada kroz kontrolne mečeve slijedi glazura kako bi što spremnije otputovala za Litvaniju.

Prve provjere imaće na turniru “Adecco Cup EX-YU 2011” u Ljubljani, a rivali u grupnoj fazi biće domaćin Slovenija i Hrvatska.

Prvi rivala večeras od 21 sat biće ekipa Josipa Vrankovića, sa kojima će “crveni” odmjeriti snage i na kontinentalnom šampionatu u grupi u Alitusu.

- U Ljubljanu dolazimo sa željom da provjerimo ono što smo uradili. Očekuju nas dobre provjere poslije kojih ćemo napraviti analizu, koja će nam poslužiti da početak Evropskog prvenstva dočekamo u optimalnom statusu. Na startu turnira očekuje nas duel sa Hrvatskom, koja će biti rival i u grupi na Eurobasketu i zbog te činjenice utakmica ima određenu težinu. Ipak, razmišljaćemo samo o sebi, jer bi duel mogao da nam da sliku onoga što smo do sada radili. Na turniru učestvuju još dvije selekcije koje su sa nama u grupi u Litvaniji, ali najvažnije je da mi uradimo ono što smo planirali i nakon toga nastavimo pripreme kako bi dostigli željeni nivo forme kada bude najpotrebnije, a to je na početku Evropskog prvenstva - kazao je selektor Dejan Radonjić.

Svi igrači koji su bili na Zlatiboru dobiće šansu tokom turnira u glavnom gradu Slovenije, a kapiten Nikola Peković očekuje da se u svakom meču pruži maksimum.

- Radili smo dobro u proteklih 18 dana na Zlatiboru, a s obzirom na to da je veliki broj igrača bio spreman na početku priprema, vrlo brzo počeli smo da radimo sa loptom. Utakmica protiv Hrvatske biće nam prva u pripremnom periodu i sigurno je da neće biti lako. Radi se o veoma kvalitetnoj selekciji, ali daćemo maksimum i pokušati da odigramo na najbolji način. Predstojeći turnir neće dati pravu sliku o kvalitetu reprezentacija, jer za neke od njih ovo će biti prve provjere poslije bazičnih priprema, ali sigurno će dobro doći za uigravanje - istakao je Peković.

Raspored turnira

Subota (6. avgust)

Makedonija - BiH (18.00)

Hrvatska - Crna Gora (21.00)

Nedjelja (7. avgust)

Srbija - Makedonija (18.00)

Slovenija - Crna Gora (21.00)

Ponedjeljek (8. avgust)

BiH - Srbija (18.00)

Slovenija - Hrvatska (21.00)

Utorak (9. avgust)

Utakmica za 5. mjesto (15.00)

Utakmica za 3. mjesto (18.00)

Finale (21.00)

Bonus video: