Peković: Ništa me ne spriječava da igram za Crnu Goru

"Imao sam privatne obaveze koje sam stvarno morao da završim i to mi je bilo na prvom mjestu", rekao je Peković
65 pregleda 63 komentar(a)
Nikola Peković, Foto: BETA AP
Nikola Peković, Foto: BETA AP
Ažurirano: 23.11.2013. 20:38h

Košarkaš Minesote Nikola Peković kazao je da njegov tim ove godine ima velike ambicije u NBA ligi, navodeći da ga nakon potpisivanja ugovora sa klubom iz Mineapolisa ništa ne spriječava da se odazove pozivu crnogorskog selektora.

On je u intervjuu za Glas Amerike rekao da je Minesota za razliku od predhodnih ove sezone odlično startovala.

"Nadam se da ćemo nastaviti tako da igramo u nastavku sezone. Ove godine ambicije su više nego i jedne godine, da se uđe u plej-of. Siguran sam da imamo tim za to. Samo treba da ostanemo zdravi i to je jedini uslov koji može da nas spriječi da uđemo u plej-of", rekao je Peković.

On je kazao da mu je žao što nije mogao da se odazove pozivu nacionalnog tima za nastup na Evropskom prvenstvu u Sloveniji.

"Imao sam privatne obaveze koje sam stvarno morao da završim i to mi je bilo na prvom mjestu. To što sam završio ljetos je nešto za šta sam se borio i radio svih ovih godina tokom moje košarkaške karijere. Sad me ništa ne sprečava da se odazovem svim sljedećim reprezentativnim akcijama", rekao je Peković.

On je naglasio da je jedini razlog zbog kojeg nijesam mogao da igram bilo osiguranje i "neke druge stvari vezane za moj tim".

"Sigurno ću u nekom sljedećem okupljanju dokazati da mnogi nijesu bili u pravu", istakao je Peković.

Centar Minesote kazao je da na internetu prati utakmice balkanskih klubova, uglavnom Partizana koji mu je, kako je rekao, prva kuća i gdje i dalje ima veliki broj prijatelja.

Bonus video: