Peković želi da igra na Evropskom prvenstvu

"Nadam se da ću pomoći saigračima na EP u Sloveniji, ali to će zavisiti od mnogo faktora. Prije svega moram da riješim moj status u Americi", kazao je Peković Televiziji Vijesti
8 komentar(a)
Nikola Peković, Foto: BETA AP
Nikola Peković, Foto: BETA AP
Ažurirano: 19.02.2013. 19:43h

Crnogorski košarkaš Nikola Peković kazao je da bi volio da bude dio reprezentacije na Evropskom prvenstvu (EP) u Sloveniji, ali da će njegov nastup zavisiti od mnogo faktora.

Košarkaš Minesote zbog povrede nije nastupao u kvalifikacijama za predstojeći kontinentalni šampionat.

"Nadam se da ću pomoći saigračima na Evropskom prvenstvu u Sloveniji, ali to će zavisiti od mnogo faktora. Prije svega moram da riješim moj status u Americi", kazao je Peković Televiziji Vijesti.

On je rekao da se Crna Gora nalazi u jakoj grupi i da će nijanse odlučivati putnike u drugu fazu šampionata.

"Naša reprezentacija je u kvalifikacijama odradila dobar posao, ali sigurno je da će to na prvenstvu biti dosta drugačije. Drugačiji je raspored i sistem takmičenja. Igramo u jakoj grupi, u kojoj su ekipe jednakih kvaliteta i mislim da će nijanse odlučivati o prolasku dalje”, kazao je Peković.

Crnogorski košarkaš u svojoj trećoj NBA sezoni, na 43 meča prosječno je postizao 15,9 poena i imao devet skokova.

“Zadovoljan sam igrama ove sezone, pružam konstantno dobre partije. Imao sam povredu koja me je dvije nedjelje odvojila od terena, ostalo je sve u najboljem redu”, rekao je Peković.

On smatra da su povrede ključni razlog loših rezultata Minesote, navodeći da je zadovoljan kvalitetom igre koji prikazuje njegova ekipa.

"Povrede par važnih igrača dosta su doprinijele našem trenutnom plasmanu, pa je izostao bolji učinak. Igramo dobru košarku, ali dosta utakmica izgubili smo u posljednjim sekundama, nedostajalo je i malo sportske sreće”, kazao je Peković.

On će na kraju sezone postati djelimično slobodan agent, odnosno Minesota ukoliko bude željela da ga zadrži moraće da izjednači ponudu sa ponudom zainteresovanog tima.

"Nešto više o mom status znaće se u julu. Volio bih da ostanem u Minesoti, ali to nije u mojoj moći, tako da na to neću moći direktno da utičem", rekao je Peković.

On je pohvalio igru Nikole Vučevića, navodeći da član Orlanda ima sjajnu sezonu.

“Vučević igra odlično, za sada ima sjajnu sezonu. Stalno smo u kontaktu, razgovaramo o NBA i reprezentaciji”,zaključio je Peković.

Bonus video: