"Plavi" protiv Hemofarma ovjeravaju odlazak u Tel Aviv

Domaćin je u većem dijelu meča bio u vođstvu, na poluvremenu je iznosila deset (36:26), a u trećem dijelu meča i 13 poena (46:33)
0 komentar(a)
Džermejn Anderson, Foto: Savo Prelević
Džermejn Anderson, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 03.03.2012. 20:26h

Budućnost Voli će drugu godinu uzastopno igrati na fajnal-foru ABA lige. Crnogorski šampion je večeras savladao Široki pred svojim navijačima i napravio ključni korak ka četvrtom mjestu.

Naredne subote u “Morači” treba da slavi protiv Hemofarma i da, najvjerovatnije, teoretski obezbijedi plasman na završni turnir u Tel Aviv.

Vidjelo se od starta da su “plavi” bili pod utiskom važnosti meča, nije ih služio šut. Uspjeli su u trećoj četvrtini da se odlijepe na 13 razlike, ali se gosti nisu predavali i najavili su neizvjesnu završnicu.

Međutim, izabranici Dejana Radonjića nisu dozvolili Širokom da preokrene, mirno su odigrali završnicu i nastavili tradiciju pobjeda protiv šampiona Bosne i Hercegovine na svom terenu.

Najefikasniji u domaćem timu bio je Bojan Dubljević sa 15 poena (13 u prvom poluvremenu), a imao je i pet skokova.

Po devet su dali Milan Milošević, Čedmori Vitkovac, Aleksa Popović i Nikola Ivanović.

Veći dio prve četvrtine protekao je u vođstvu Širokog, koji je iskoristio nervozan ulazak u meč domaćih igrača.

Poenima Ivanovića sa linije penala, Budućnost Voli je ipak prvu četvrtinu završila sa minimalnom prednošću (14:13).

Serijom 6:0, “plavi” su u 13. minutu stigli do plus sedam (20:13), ali je Fran Pilepić samo 60 sekundi kasnije vratio svoj tim na minimalni zaostatak (21:20).

Dva minuta prije kraja prvog poluvremena, nakon trojke Miloševića, Podgoričani su otišli na 31:22, a na odmoru su imali dvocifrenu prednost (36:26).

Do sredine treće dionice Budućnost Voli je kontrolisala dešavanja na terenu, a u 26. minutu je stigla do najveće prednosti na meču (46:33).

Nakon minuta odmora Ivana Velića, gosti su se trgli i na isteku 29. minuta prišli na 51:46.

Hasan Rizvić je pogodio u posljednjim sekundama za plus sedam (53:46) pred odlučujuću četvrtinu.

Start četvrtog dijela igre pripao je Širokom, Jakov Vladović i Darko Planinić su smanjili vođstvo domaćina na tri poena (55:52) u 33. minutu, što je bio znak da Radonjić zatraži minut odmora.

Džermejn Anderson je 180 sekundi kasnije odveo Budućnost Voli na 65:55, ali se Široki nije predavao.

Uspio je da priđe na 65:60, ali je sve dileme oko konačnog ishoda, ako ih je i bilo, riješio Anderson trojkom minut i 20 sekundi prije kraja (68:60), nakon čega je počelo slavlje na klupi Budućnost Volija i tribinama...

Bonus video: