"Plavi" sanjaju čudo u Bandirmi

Podgoričani u Tursku otputovali bez Divou Džozefa i Vasilija Baćovića, koji ima problema sa virusom. Meč počinje u 18 sati
57 pregleda 4 komentar(a)
Nemanja Jaramaz, Foto: Twitter.com
Nemanja Jaramaz, Foto: Twitter.com
Ažurirano: 18.11.2015. 10:22h

Uz znatno oslabljenom sastavu, bez povrijeđenog Divou Džozefa i Vasilija Baćovića, koji ima problema sa virusom, košarkaši Budućnost Volija su otputovali za Bandirmu, gdje ih večeras očekuje duel sa Banvitom.

Domaćin je apsolutni favorit, tim prije što je poslije lošijeg starta podigao nivo igre. Bez obzira na tu činjenicu, Podgoričani žele, kako objašnjavaju, da što skuplje prodaju kožu i pokušaju da ostvare trijumf.

"Izuzetno težak meč je pred nama u Bandirmi, a igraćemo sa svega deset igrača. Džozef neće igrati zbog loma ruke, a nakon analize ljekarske ekipe odlučeno je da i Baćović ostane u Podgorici zbog problema sa virusom. To je otežavajuća okolnost, jer igramo protiv kvalitetnog rivala. Banvit će sigurno imati dodatni motiv da nam se revanšira za poraz iz prvog meča. Mi moramo da odigramo iznad svojih mogućnosti da bi ostali "živi" u toj utakmici", objašnjava šef struke „plavih” Igor Jovović.

Prvi duel ovih ekipa odigran u "Morači", pripao je Budućnost Voliju. Crnogorski šampion je prikazao odličnu igru i turski tim nije imao bio ni blizu slavlja.

Sada su Podgoričanima šanse da još jednom dobiju Banvit daleko manje.

"U ovoj situaciji u kakvoj smo, pobjeda bi bila senzacija. Međutim, momci su spremni, pravi su sportisti i nema sumnje da će dati sve od sebe da dobiju meč. To bi nam dalo realne šanse da se na kraju plasiramo u drugu fazu takmičenja, a to je i naš cilj. Moramo prije svega da u odbrani budemo perfektni, da ne dozvolimo igračima Banvita da daju lake poene. Ako to uspijemo, uz kontrolu skoka, možemo parirati domaćinu", objasnio je Jovović.

Pred duel u "Ali Akar Spor areni", oba tima imaju isti skor, dvije pobjede i tri poraza.

Gostujućim košarkašima odgovara i poraz manji od 13 razlike, koliko su slavili u prvom meču, kako bi u eventualnom krugu ekipa sa istim učinkom bili bolji.

"Već smo igrali protiv njih i nema nekih velikih tajni. Sigurno da će biti teža utakmica nego ona koju smo igrali pred našim navijačima, jer će oni biti silno motivisani da nam se revanširaju za taj neuspjeh. Spremićemo se najbolje što možemo, jer je ovaj duel veoma važan i probaćemo da pobijedimo. Da bismo došli u tu situaciju, u odbrani moramo biti perfektni, da odigramo onako kao što smo to uradili u većini mečeva ove sezone", naglasio je bek Nemanja Jaramaz.

Meč počinje u 18 sati, a pravdu će dijeliti Luiđi Lamonika (Italija), Karlos Peruha (Španija) i Klemens Fric (Njemačka).

Bonus video: