"Plavi" u Laktašima traže nastavak pobjedničke serije

Košarkaši Budućnost Volija danas (17 sati) gostuju Igokei, u utakmici 7. kola ABA lige
1019 pregleda 0 komentar(a)
Strah i trepet pod obručima: Hasan Martin, Foto: Savo Prelević
Strah i trepet pod obručima: Hasan Martin, Foto: Savo Prelević

Nakon pobjede u Trentu, prve u ovogodišnjem Evrokupu, kojom su prvi put u sezoni vezali dvu uspjeha, pred košarkašima Budućnost Volija je šansa da produže trijumfalni niz - izabranici Petra Mijovića danas (17 časova) gostuju Igokei, timu koji je upisao samo jednu „recku” u prethodnih šest kola ABA lige.

Za razliku od Podgoričana, koji imaju pet pobjeda i poraz...

- Iza nas je meč i teško gostovanje na kojem smo uspjeli da ubilježimo i prvu pobjedu u Evrokupu, po svemu prikazanom zaslužene i mnogo ranije. Čeka nas meč koji je, po meni, mnogo važniji u ovom trenutku. Kao ekipa smo kompaktniji, zreliji i to se odrazilo i na neke bolje partije u prethodnom periodu. Igokea zaslužuje sav respekt, jer je značajno bolja nego što to pokazuje njen rejting na tabeli - kaže Mijović.

13:4 vodi Budućnost u pobjedama protiv Igokee u ABA ligi. U Laktašima je skor izjednačen, 4:4. Podgoričani su posljednji put od predstavnika BiH poraženi u sezoni 2017/2018, u gostima (98:94)

Tim iz Laktaša je krajem oktobra peti put u karijeri preuzeo Dragan Bajić umjesto neiskusnog Marka Baraća (vodio ekipu umjesto prvog trenera Aleksandra Trifunovića, koji je prije početka sezone doživio možda udar i još je u fazi oporavka). Pod njegovim vođstvom je upisana prva pobjeda, protiv Zadra, i očekivan poraz u gostima od Crvene zvezde...

- Ove sedmice su doveli dva izuzetno značajna igrača, Rajta, koji je proveo određeni period u ABA ligi i bio jedan od najdominantnijih stranaca koji su u nju ikad dolazili, i Gagića, igrača sa toliko iskustva u regionalnom takmičenju. Ta dva dolaska nam predstavljaju određeni problem, jer se Igokea nije pojavljivala u tom sastavu, tako da će biti dosta stvari na koje ćemo morati da se adaptiramo tokom utakmice. S druge strane, ako oscilacije smanjimo na najmanju moguću mjeru, prevashodno u fazi odbrane pokažemo dovoljan nivo agresivnosti i fokusa, mislim da možemo doći u situaciju da se iz Laktaša vratimo sa pobjedom - zaključio je trener Podgoričana.

Budućnost je prošle sezone tri puta igrala sa Igokeom, i sva tri puta je slavila, dva puta u Laktašima, od čega jednom u četvrtfinalu ABA Superkupa.

- Znamo da je Igokea nezgodan protivnik, pogotovo kod kuće, upravo su doveli dva jaka pojačanja. Moramo utakmicu pripremiti do sitnih detalja kako bismo došli do pobjede - istakao je centar Budućnosti Hasan Martin, MVP posljednjeg kola Evrokupa i najbolji akter pobjede „plavih” u Trentu.

Bajić: Budućnost je jako kvalitetna i u dobroj je formi

Dragan Bajić, najuspešniji trener u istoriji Igokee (bio je prvi u regularnom dijelu ABA lige u sezoni 2012/2013, a sa Igokeom je došao do tri titule i četiri trofeja kupa u BiH), ističe da se nada da će ekipa izaći jača nakon teškog poraza u Beogradu protiv Crvene zvezde.

- Napravili smo analizu, pogledali se u oči i pokušaćemo da ispravimo, prije svega, pristup utakmici. Budućnost je jako kvalitetan, dobro posložen tim koji je u dobroj formi. Baziraju svoju igru na pik’en’rolu, imaju širinu, jako dobre šutere i na to moramo obratiti pažnju. Tako ćemo, nadam se, izaći na teren, maksimalno skoncentrisani sa nastojanjem da ispunimo sve zahtjeve. Nadam se velikom broju navijača, uz čiju ćemo podršku pokušati da iznenadimo favorizovanog protivnika - rekao je Bajić.

Bonus video: