"Plavi" žele da poprave utisak

Trebalo bi da se desi čudo pa da Podgoričani nadoknade veliki minus. Ali, ostaje im da pokušaju da odigraju bolje nego pred svojim navijačima, poprave utisak i bar namuče Ruse
85 pregleda 2 komentar(a)
KK Budućnost Voli, Foto: ABA liga
KK Budućnost Voli, Foto: ABA liga
Ažurirano: 13.03.2013. 09:13h

Na evropsku pozornicu ove sezone košarkaši Budućnost Volija kročili su u Bilbau, a posljednji ples imaće u Krasnodaru u duelu sa Lokomotivom Kuban, sigurno glavnim favoritom za osvajanje Evrokupa.

Prije nedelju u “Morači”, svi su mogli da se uvjere u snagu ekipe Jevgenija Pašutina, koja je stigla do ubjedljivog trijumfa (72:54) i već tada praktično izvadila vizu za polufinale, tako da današnji revanš po svemu sudeći predstavlja samo formalnost. Trebalo bi da se desi čudo pa da Podgoričani nadoknade veliki minus. Ali, ostaje im da pokušaju da odigraju bolje nego pred svojim navijačima, poprave utisak i bar namuče Ruse.

Uostalom, Podgoričani tvrde da imaju motiv da se ljubiteljima košarke u Krasnodaru prikažu u dobrom svjetlu.

"Svjesni smo situacije u kojoj smo, svjesni da je neozbiljno i nerealno razmišljati o prolasku dalje nakon poraza na našem terenu. Ne zato što mi to ne želimo, već što je Lokomotiva izuzetan tim, možda i glavni favorit za osvajanje Evrokupa. Pokazali smo u prvom poluvremenu duela u “Morači” da možemo odigrati dobro i pored njihovog kvaliteta. Nastojaćemo da odigramo najbolje što možemo u ovom trenutku i da pokušamo da ostvarimo makar i minimalnu pobjedu", ističe plej Nikola Ivanović.

Na pitanje šta mora da se popravi u odnosu na prvi meč da bi se pariralo domaćinu, talentovani košarkaš je jasan.

"Moramo mnogo bolje da kontrolišemo njihov kontranapad, jer su oni u drugom poluvremenu za tri-četiri minuta dali nekoliko lakih poena, nakon čega su se odlijepili i potom meč mirno priveli kraju. Nadam se da ćemo uspjeti da odigramo kvalitetnije u defanzivi, što bi nam dalo mogućnost da im pariramo. Iako meč nema rezultatski značaj, iako nas u subotu čeka mnogo važniji susret protiv Crvene zvezde u Beogradu, što nam je i posljednji voz za fajnl-for, motiva da odigramo dobro imamo na pretek.

I Vladimiru Mihailoviću je jasno da će četvrtfinale i ove sezone biti maksimalan domet Budućnost Volija, što je, ruku na srce, veliki uspjeh.

"Nemamo, nažalost, šansi da idemo u polufinale, jer smo izgubili u prvom meču na svom terenu. Ostaje nam revanš u Krasnodaru da pokušamo da popravimo utisak. Nadam se da ćemo odigrati mnogo bolje nego u “Morači”, a igranje protiv ekipe kvaliteta Lokomotive je samo po sebi veliki motiv. Pružićemo maksimum, u to ne treba sumnjati, a ostaje da se vidi da li će to biti dovoljno da ostvarimo pobjedu", objasnio je Mihailović.

Odbrana u drugom poluvremenu meča u Podgorici nije bila na nivou.

"Jasno je da moramo popraviti igru u defanzivi, da spriječimo Lokomotivu da daje lake poene, kao u prvom meču, i da pokušamo da nametnemo naš stil igre. Moramo, takođe, biti mirni i strpljivi u napadu. Samo na taj način možemo igrati ravnopravno sa Lokomotivom", zaključio je Mihailović.

Duel u dvorani “Olimp arena” počinje u 16.30 sati po našem vremenu, a pravdu će dijeliti Hose Martin (Španija), Rustu Nuran (Turska) i Miroslav Tomov (Bugarska).

Pašutin: Nema opuštanja

Iako je njegov tim u “Morači” slavio sa 18 razlike (72:54) i time već izvadio vizu za polufinale, Jevgeni Pašutin opominje da opuštanja ne smije biti.

Želi da Lokomotiva odigra još jedan dobar meč i slavi.

"Ovo je veoma zahtjevna igra, zahtijeva visoku odgovornost, pa je opuštanje nedopustivo pred revanš protiv Budućnosti. Opet treba maksimanlno da se fokusiramo na našu igru, treba da igramo na isti način kao u prvom duelu. Fokus je na kvalitetnoj odbrani i agresivnom, brzom napadu. Igraćemo i ovaj put na pobjedu", objasnio je Pašutin.

Danas: Lokomotiva - Budućnost Voli (16.30) Uniks - Valensija (16.00) Budiveljnik - Spartak (18.00). Sinoć: Bilbao - Ulm 101:78 (prvi meč 81:85)

Bonus video: