Pobjeda ne bi smjela doći u pitanje

"Igramo protiv selekcije koja je nezasluženo na dnu tabele u našoj grupi, jer Estonija posjeduje kvalitet, iako je doživjela dva poraza", istakao Miodrag Baletić
0 komentar(a)
Baletić i Izabranice, Foto: Www.fibaeurope.com
Baletić i Izabranice, Foto: Www.fibaeurope.com
Ažurirano: 23.06.2012. 07:43h

Sa maksimalnim učinkom u prethodna tri meča (Srbija, Švajcarska, Poljska), košarkašice Crne Gore su otputovale za Talin, gdje danas igraju protiv Estonije.

Domaća selekcija još ne zna za slast pobjede i teško je, gotovo nemoguće, očekivati da će protiv lider na tabeli stići do prvog slavlja.

Iako je kvalitet na strani naše selekcije, stručni štab ne dozvoljava bilo kakvo opuštanje.

Nema sumnje da će “crvene” svih 40 minuta igrati maksimalno angažovano,a tada bi trebalo čudo da se desi pa da Crna Gora ne upiše i četvrti trijumf.

U duelu sa Estonijom neće nastupiti Iva Perovanović, koja je protiv Poljakinja igrala rovita, pa je dobila poštedu zbog problema sa skočnim zglobom.

"Igramo protiv selekcije koja je nezasluženo na dnu tabele u našoj grupi, jer Estonija posjeduje kvalitet, iako je doživjela dva poraza. Mnogo veći problem od kvaliteta protivnika predstavlja poveda Ive Perovanović, koja je sama odlučila da igra protiv Poljske, iako je bila nedovoljno oporavljena, ali zbog problema sa skočnim zglobom, nije otputovala sa nama u Talin. Njeno odsustvo će biti veliki problem, jer se radi o našem najvažnijem igraču kada je u pitanju igra pod koševima", rekao je Baletić u izjavi za sajt KS Crne Gore.

U odsustvu najbolje igračice, šansu da dokažu kvalitet dobiće Ana Turčinović i Nataša Popović.

"Ana i Nataša će morati da iznesu teret igre pod koševima, iako smo svjesni da će biti veoma teško nadoknaditi odsustvo igračice kao što je Perovanović. Sve igračice, kao i u prethodnim mečevima, moraju da daju maksimum, a u svakom meču naša želja je poznata i to je pobjeda. Tako će biti i u Estoniji i nadam se da ćemo uspjeti da dođemo do novog trijumfa", zaključio je Baletić.

U drugom meču grupe B, Poljska dočekuje Srbiju (19 sati), dok je Švajcarske slobodna.

Bonus video: