Pobjeda otvara vrata drugog kruga

103 pregleda 0 komentar(a)
Sead Šehović, Foto: Savo Prelević
Sead Šehović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 11.11.2015. 10:09h

Pod utiskom loše igre i poraza od Partizana, otputovala je ekspedicija Budućnost Volija za Bukurešt, gdje je večeras čeka novo iskušenje na evropskoj sceni.

Rival je sastav Steaue, koji u košarkaškom svijetu nema takav rejting kao što imaju njihove kolege iz fudbalske sekcije.

To ne znači da se radi o lošem timu. Podgoričani sa puno respekta pričaju o rivalu i najavljuju daleko bolje izdanje od subotnjeg u „Pioniru”.

“Steaua je kvalitetan protivnik, koji je pokazao u dosadašnjem dijelu da je konkurentan svim ekipama. Imaju pobjedu protiv Trabzona, a protiv Arisa u Solunu su imali priliku da dobiju, što nije nimalo lako. Tu su Marko Marinović, Aleksandar Rašić, Džerald Li, dosta kvalitetan Amerikanac Kris Kuper, kao i nekoliko rumunskih igrača i ekipa su za poštovanja. Na nama je da odigramo kvalitetnu utakmicu, da u defanzivi budemo pravi”, objašnjava Igor Jovović, trener crnogorskog šampiona.

Poslije dvije važne pobjede na svom terenu protiv Banvita i Uniksa, trijumf u Rumuniji bi „plave” doveo u idealnu poziciju da sve oko plasmana u drugi krug rješevaju u „Morači”.

“Imamo dobru poziciju što se tiče plasmana u drugi krug. Svaka naredna utakmica je najbitnija, tako je bitna i ovaj u Bukureštu. Ne razmišljamo o neuspjehu, već ćemo pokušati da odigramo dobro i dođemo do pobjede. Ukoliko trijumfujemo, uradili bismo veliku stvar na putu ka ostvarenju cilja”, jasan je Jovović.

Bek Sead Šehović cijeni večerašnjeg rivala, ali vjeruje u novi trijumf.

“Steaua je kvalitetna, iskusna ekipa predvođena srpskim internacionalcima Marinovićem i Rašićem. Igraju dosta dobru košarku, a dobili su Trabzon, jednu od najboljih turskih ekipa. Sigurno da će pokušati da nas savladaju na svom terenu i ostanu u trci za plasman u drugi krug takmičenja, a na nama je da odigramo što bolje. U slučaju pobjede, upisali bismo dva važna boda, koja bi nam značila mnogo na putu ka plasmanu u dalji tok takmičenja”.

Put ka trijumfu je jasan.

“Da bismo mogli da se nadamo pobjedi, moramo u odbrani da budemo daleko bolji nego protiv Partizana, treba da igramo kao protiv Uniksa, kada smo ih zaustavili na 68 poena”, zaključio je Šehović.

Podgoričani će biti oslabljeni u ovom duelu, kapitena Suad Šehović je bolestan i nije ni otputovao za Bukurešt. Tadiju Dragićevića muči koljeno, ali će igrati.

"Hranimo“ se odbranom

Poslije poraza od „crno-bijelih“, Jovović je bio izuzetno nezadovoljan igrom svog tima u defanzivi.

"Mi smo tim koji se „hrani“ kvalitetnom odbranom i svi rezultati koji su postignu su posljedica kvalitetne igre i defanzivi. Uvidjeli smo greške, analizirali smo ih i moraćemo da nastupimo mnogo čvršće i agresivnije nego što je to bio slučaj protiv Partizana i siguran sam da će momci u tom dijelu pokazati reakciju. Da li će to biti dovoljno da slavimo, vidjećemo“, jasan je mladi stručnjak.

Bonus video: