Pobjede Memfisa i Indijane

Ključni čovjek bio je Mark Gasol, koji je 16 od 20 poena dao u drugom poluvremenu, uključujući i dva slobodna bacanja nešto više od minut prije kraja
66 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 12.05.2013. 07:45h

Memfis je iskoristio prednost domaćeg terena i stigao do pobjede u duelu sa Oklahomom.

Ključni čovjek bio je Mark Gasol, koji je 16 od 20 poena dao u drugom poluvremenu, uključujući i dva slobodna bacanja nešto više od minut prije kraja.

Tim koševima, domaći sastav je osigurao pobjedu.

"Utakmica nije bila lijepa, ali je najvažnije da smo ostvarili pobjedu. Sada se okrećemo narednom meču koji igramo za dva dana“, rekao je Lionel Holins, trener Memfisa.

Sa druge strane, u završnici je potpuno podbacio najbolji igrač gostiju Kevin Djurent.

Promašio je nekoliko šuteva za priključak svog tima u završnici, a presudna su bila dva bacanja 39 sekundi prije kraja, koja nije uspio da realizuje.

Djurent je iz igre šutirao 19-9, a meč je završio sa 25 poena i 11 skokova.

"Ovo je zaista frustrirajuće za mene, promašio sam nekoliko otvorenih šuteva. Međutim, moramo da igramo bolje u narednoj utakmici, a vjerujem u saigrače da to možemo“, istakao je Djurent.

Memfis će pokušati u ponedjeljak da dođe do mnove pobjede u svom drugom polufinalu konferencije u posljednje dvije sezone.

Mark Gaol i društvo ne žele da se ponovi 2011. godina, kada su dobili Oklahomu u trećoj i četvrtoj utakmici, a potom eliminisani u majstorici od istog rivala.

Inače, Memfis još nema poraz „FedExForumu“ u plej-ofu, a od 8. februara pred svojim navijačima ima skor 18-1.

Ubjedljiv poraz u „Medison Skver Gardenu“ u prethodnoj utakmici (105:79), motivisao je igrače Indijane, koji su sjajnom odbranom stigli do trijumfa protiv Njujorka.

Čak četiri igrača iz startne postave Pejsersa dalo je dvocifren broj poena, a najefikasniji je bio Roj Hibert (24) uz 12 skokova.

U redovima Niksa, samo je Karmelo Entoni bio raspoložen za igru (21).

Domaći sastav je imao dominaciju pod koševima (53-40), a bio je bolji i u poenima iz drugog napada (20-10).

Uz to, dobra odbrana Indijane natjerala je igrače Njujorka na šuteve iz teških pozicija, nisu im dozvoljavali da uđu u šurtersku seriju, posebno za tri poena (11-3).

"Ovakvu košarku igramom cijele godine. Odbrana je bila odlična, napad takođe i to je način kako i dalje treba da igramo“, rekao je Pol Džordž.

Ovo je za Pejserse biola četvrta vezana pobjeda u plej-ofu pred svojim navijačima.

Rezultati:

Memfis - Oklahoma 87:81 (rezultat u seriji 2-1)

(Gasol 20p, 9sk, Alen 14p, Konli 14p - Djurent 25p, 11sk, Džekson 16p, 10sk)

Indijana - Njujork 82:71 (2-1)

(Hibert 24p, 12sk, Hil 17p - Entoni 21p)

Bonus video: