Pocijepana patika - šteta od milijardu dolara

Iz "Nike" je odmah saopšteno da je pokrenuta istraga, a kako javljaju američki mediji, naredni korak je da će Vilijamsonu biti ponuđen ekskluzivni ugovor, čim odluči da dođe u NBA, što će se vjerovatno dogoditi već ovog ljeta
2835 pregleda 0 komentar(a)
Zion Vilijamson, Foto: USA TODAY Sports
Zion Vilijamson, Foto: USA TODAY Sports

Kakva je veza biznisa i sporta u današnje vrijeme, i koliko je novca u opticaju, pokazao je primjer Ziona Vilijamsona, najtalentovanijeg košarkaša na svijetu.

Vilijamson je juče doživio bizarnu povredu - tako što mu je pukla patika prilikom driblinga.

Ne obična patika, već patika giganta u proizvodnji sportske opreme - "Nike".

Povrijeđeno je koljeno, a gubitak kompanije za samo nekoliko sati je procijenjen na milijardu i 100 miliona dolara!

Američki mediji javljaju da je nakon peha koji je imao Vilijamson, vrijednost akcija "Nike" pala na njujorškoj berzi za dva odsto, a do vrtoglave sume procijenjenog gubitka se došlo prilično komplikovanim ekonomskim parametrima i računicama.

Iz "Nike" je odmah saopšteno da je pokrenuta istraga, a kako javljaju američki mediji, naredni korak je da će Vilijamsonu biti ponuđen ekskluzivni ugovor, čim odluči da dođe u NBA, što će se vjerovatno dogoditi već ovog ljeta.

Postojala je mogućnost da mladi as Djuka spremi tužbu protiv kompanije, ako mu povreda na bilo koji način poremeti karijeru.

Izgleda, međutim, da nije riječ o ozbiljnijem oštećenju, tako da se njegov povratak na parket očekuje brzo, a mjesto broj jedan na draftu 2019 vjerovatno mu neće biti ugroženo.

Bonus video: