Pogledajte kako se Stef Kari vratio na teren: "Kao prvi dan u školi"

Kari je dočekan ovacijama, promašio je prva dva šuta, ali je nakon toga, za 27 minuta na terenu, upisao 23 poena i po sedam asistencija i skokova
4667 pregleda 0 komentar(a)
Kari, Foto: BETA/AP
Kari, Foto: BETA/AP

Košarkaši Denvera pobijedili su prošle noći u gostima ekipu Šarlota sa 114:112, Filadelfija je u Sakramentu prekinula seriju poraza na gostovanjima, dok Golden Stejtu za trijumf protiv Toronta nije bio dovoljan ni povratak Stefa Karija na teren.

Pobjedu Denveru, 42. u sezoni, donio je Džamal Marej 5,1 sekundu prije kraja meča. Marej je bio i najefikasniji u redovima Nagetsa sa 18 poena, Vil Barton je dodao 16, a Monte Moris 15 poena.

Nikola Jokić je za 31 minut na terenu postigao 14 poena, uz 11 skokova i osam asistencija.

U redovima Šarlota, koji je doživio treći poraz u nizu, najbolji je bio Devonte Grejem sa 24 poena.

Košarkaši Filadelfije su u gostima slavili protiv Sakramenta sa 125:108 i tako upisali prvu pobjedu u gostima poslije više od mjesec dana.

Najzaslužniji za pobjedu Filadelfije, koja je bila bez Džoela Embida i Bena Simonsa, bio je Tobajas Heris sa 28 poena i 14 skokova. Šejk Milton je dodao 20, a Al Horford dva poena manje.

U ekipi Sakramenta, koja je prekinula niz od tri uzastopne pobjede, najefikasniji su bili Dearon Foks i Badi Hild sa 23, odnosno 22 poena. Bogdan Bogdanović je postigao 13 poena uz šest skokova i pet asistencija, dok je Nemanja Bjelica meč završio sa sedam poena, pet skokova i tri asistencije.

Stef Kari se nakon četiri mjeseca i 58 propuštenih utakmica zbog preloma ruke vratio na teren, ali su njegovi Golden stejt Voriorsi poraženi od Toronta sa 121:113.

Kari je dočekan ovacijama, promašio je prva dva šuta, ali je nakon toga, za 27 minuta na terenu, upisao 23 poena i po sedam asistencija i skokova.

"Ovo je bilo kao prvi dan u školi", rekao je Kari nakon meča.

Toronto je do pobjede vodio Norman Pauel koji je sa 37 poena upisao rekord karijere. Kajl Lauri je dodao 26, Paskal Sijakam 17, a Serž Ibaka 13 poena uz isto toliko skokova.

Uz Karija, 23 poena u redovima Voriorsa upisao je Delion Li, dok je Endrju Vigins ubacio 21 poen.

Košarkaši Los Anđeles Klipersa su u derbiju Zapada pobijedili Hjuston sa 120:105.

Do šeste uzastopne pobjede Kliperse je vodio Kavaj Lenard sa 25 poena, Montrezl Heris je postigao 19, a Ivica Zubac 17 uz 12 skokova. Na drugoj strani, najefikasniji je bio Rasel Vestbruk sa 29 poena.

Klipersi su drugi na tabeli Zapada sa 43 pobede i 19 poraza, dok je Hjuston četvrti sa istim skorom kao i Juta - 39 pobjeda i 22 poraza.

Bonus video: