Pokrenut disciplinski postupak: Teren Ibra suspendovan

"Shodno članu 59 A, B i C, pokreće se disciplinski postupak protiv "KK Ibar" zbog slabe organizacije utakmice, fizičkog napada gledalaca na gostujuće igrače, zbog čega se izriče mjera suspenzije terena do okončanja disciplinskog postupka"
3658 pregleda 2 komentar(a)
Košarkaši Lovćena, Foto: Lovćen 1947/Novak Abramović
Košarkaši Lovćena, Foto: Lovćen 1947/Novak Abramović
Ažurirano: 28.10.2019. 11:30h

Košarkaški savez Crne Gore (KSCG) suspendovao je teren Ibra, zbog incidenata na košarkaškoj utakmici sa Lovćenom u subotu u Rožajama.

Komesar lige Miomir M. Mugoša rekao je da je protiv rožajskog kluba pokrenut disciplinski postupak.

Ibar je u trećem kolu Erste lige poslije produžetka savladao Cetinjane 91:90, a po završetku meča navijači domaćeg kluba utrčali su na teren i napali gostujuće igrače. Tom prilikom najgore je prošao košarkaš Lovćena, Emir Hadžibegović, koji je zbog povrede ruke morao da zatraži ljekarsku pomoć.

"Nakon upoznavanja sa delegatskim izvještajem i odgledanog snimka utakmice, konstatovano je da je nakon završetka utakmice u teren ušla grupa domaćih navijača, a jedan od njih je fizički nasrnuo na igrača gostujuće ekipe Emira Hadžibegovića, dok su ostali članovi navijačke grupe pokušali da se obračunaju sa ostalim igračima i rukovodstvom KK Lovćen 1947 Bemax, ali su ih u tome spriječili redari, prisutni pripadnici policije, igrači i rukovodstvo domaćeg tima", saopštio je komesar takmičenja Miomir M. Mugoša.

Mugoša je rekao da je konstatovano da je tokom utakmice navijačka grupa domaće ekipe nesportski navijala i vrijeđala igrače "KK Lovćen 1947 Bemax" i ubacivala čvrste predmete na teren.

"Shodno članu 59 A, B i C, pokreće se disciplinski postupak protiv "KK Ibar" zbog slabe organizacije utakmice, fizičkog napada gledalaca na gostujuće igrače, zbog čega se izriče mjera suspenzije terena do okončanja disciplinskog postupka. Uprava policije postupajući na osnovu saznanja da je došlo do incidenta na navedenoj utakmici, nadležnom sudu za prekršaje podnijela je prekršajne prijave protiv šest osoba zbog počinjenih prekršaja iz Zakona za sprječavanje nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama, kao i Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom sudu za prekršaje protiv organizatora sportske priredbe", saopštio je Mugoša.

Bonus video: