Popović: Imamo veliki motiv protiv šampiona

Ako se gleda tradicija, onda je Cibona favorit. Do sada su u Zagrebu odigrali 11 mečeva, domaćin je dobio osam, a Budućnost Voli tri
77 pregleda 0 komentar(a)
Aleksa Popović, Foto: Savo Prelević
Aleksa Popović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 18.01.2015. 08:55h

Ubjedljiv poraz i loša igra protiv Gran Kanarije su odavno arhivirani. Košarkaši Budućnost Volija su se okrenuli ka ABA ligi, za njih daleko važnijem takmičenju, i duelu sa Cibonom.

Aktuelni šampion je i dalje u trci za plasman u plej-of i duel u dvorani „Dražen Petrović” je od izuzetnog značaja za oba tima.

Koliko se važnosti pridaje ovom meču u taboru Podgoričana, pokazuje i podatak da se poslije gostovanja u Španiji nisu vraćali u Crnu Goru.

Odmah su se uputili u Zagreb, kako bi se odmorili i što spremnije dočekali meč.

"Igramo protiv aktuelnog šampiona na njegovom terenu i sigurno da nas čeka težak i iscrpljujući meč. Cibona je u prednosti u odnosu na ekipe koje igraju evropska takmičenja, jer ima sedam dana da se odmori i pripremi za naredni duel. Loš rezultat u prošlom kolu protiv Zadra će ih sigurno mobilisati da odigraju dobro. Mi moramo da budemo maksimalno koncentrisani, agresivni u odbrani i da se držimo onoga što smo pripremili. Pobjedom bismo napravili veliki korak ka plej-ofu", objašnjava Igor Jovović, trener Budućnost Volija.

U odnosu na prvo odmjeravanje snaga, u Ciboni se dogodila jedna promjena.

Otišao je Džerel Blesingejm, a stigao je iskusni Makedonac Vlado Ilijevski. On je donio potrebnu mirnoću u igru sastava Slavena Rimca.

"Radi se o veoma iskusnom timu. Blesingejma su zamijenili dobro poznatim Ilijevskim, a tu su na spoljnim pozicijama još Ivan Siriščević, Davor Kus i Marin Rozić, igrači koji su dali veliki doprinos prošlosezonskoj tituli. Pod košem imaju Marka Jagodića-Kuridžu i iskusnog Juru Lalića. Izgubili smo malo ritam treninga zbog napornog puta iz Španije, ali smo uspjeli da se oporavimo i vjerujem da ćemo biti pravi", optimista je Jovović.

Reprezentativac Aleksa Popović cijeni „vukove sa Tuškanca”, ali vjeruje da on i saigrači mogu do dva boda sa kojima bi se još više približili osvajanju drugog mjesta.

"Cibona je nezgodna ekipa, koja je aktuelni šampion ABA lige i uvijek postoji veliki motiv kad se igra protiv tih timova. U prošlom kolu su pretrpjeli težak poraz u Zadru i sigurno će protiv nas pokušati da poprave sliku. Imaju još šansi za plasman u plej-of, ali mi smo se dobro pripremili, motivisani smo i moramo da odigramo čvrsto i koncentrisano svih 40 minuta. Ako tako bude, blizu smo nove pobjede".

Ne računajući ovaj meč, do kraja ligaškog dijela takmičenja ostalo je još osam kola. Podgoričani imaju tri pobjede više od Cedevite i ne treba isticati koliko bi značila dva boda u ovom meču.

"Svjesni smo da je ovo izuzetno važan meč za nas. To nam je dodatni motiv da odigramo najbolje što možemo i dođemo do pobjede. Nadam se da ćemo biti na maksimalnom nivou i da ćemo uz kvalitetnu odbranu upisati dva važna boda", zaključio je Popović.

Ako se gleda tradicija, onda je Cibona favorit. Do sada su u Zagrebu odigrali 11 mečeva, domaćin je dobio osam, a Budućnost Voli tri.

Bonus video: