Poraz Budućnost Volija u "Pioniru"

Prvo je Čedomir Vitkovac kod rezultata 68:65 promašio zicer na minut i 20 sekundi prije kraja, a potom je Đelile Akindele promašio dva bacanja
90 pregleda 16 komentar(a)
Aleksa Popović i Tarenz Kinzi, Foto: Fonet
Aleksa Popović i Tarenz Kinzi, Foto: Fonet
Ažurirano: 15.12.2013. 20:09h

Budućnost Voli je protiv Partizana upisala peti poraz ove sezone u ABA ligi, ali ima za čim da žali.

Imali su „plavi” priliku da naprave iznenađenje i da se kući vrate sa dva boda, ali im je u finišu ponestalo koncentracije.

Partizan je imao loše šutersko veče, posebno za tri poena (13-2), ali naš šampion to nije znao da iskoristi.

Odluka o pobjedniku je pala za kratko vrijeme. Prvo je Čedomir Vitkovac, kod rezultata 68:65, minut i 20 prije kraja promašio zicer, što je kaznio Žofri Lovernj (70:65).

Na sve su se nadovezala i dva bacanja koja nije realizovao Đelil Akindele i prilika za iznenađenje je otišla u nepovrat.

Suad Šehović je bio najefikasniji u redovima Podgoričana sa 15 poena (trojke 4-3), a Vladimir Mihailović i Akindele (devet skokova) su dodali po 13.

Tarenz Kinzi je kod Partizana upisao 16 koševa (10-8 za dva), Lovernj (9-6 za dva) pored svog imena je upisao 15 uz 11 skokova, Dragan Milosavljević 15, a Dejan Musli 10 (5-5 dvojke).

Počelo je dobro za domaćina, gosti se nisu snašli i u 3. minutu Partizan je poveo 6:0.

Međutim, brzo se Budućnost konsolidovala, uhvatila je priključak i sve do same završnice prvog poluvremena igralo se koš za koš.

Ekipe su se smjenjivale u vođstvu, a Musli je omogućio da "crno-bijeli” na odmor odu sa dva poena prednosti (35:33).

Start drugog poluvremena obilježio je Šehović, koji je sa dvije vezane trojke vratio prednost svom timu (43:41).

Domaćin je uspio da uzvrati i preokrene (54:50), ali su Mihailović trojkom i Šehović sa linije penala omogućili da “plavi” u odlučujuću dionicu uđu sa minimalnom prednošću (55:54).

Trojkom Milosavljevića i košem Kinzija, Partizan je preokrenuo (59:55), a kada je u 37. minutu Amerikanac pogodio za 67:60, činilo se da je meč riješen.

Gosti se, međutim, nisu predavali, došli su do 68:65, ali su bodovi ostali u „Pioniru”.

Simbolika je da je meč između Partizana i Budućnosti odigran na isti dan kada se navršilo 13 godina od smrti Harisa Brkića, momka kojem su ova dva kluba bila posljednja dva kluba u karijeri.

Bonus video: