Poraz kadeta od Litvanije

0 komentar(a)
Muška kadetska košarkaška reprezentacija, Foto: KSCG
Muška kadetska košarkaška reprezentacija, Foto: KSCG
Ažurirano: 13.08.2016. 22:04h

Muška kadetska košarkaška reprezentacija Crne Gore doživjela je prvi poraz na Evropskom prvenstvu za igrače do 16 godina u poljskom Radomu – izabranici Mladena Ostojića su večeras u drugom kolu grupe C poraženi su od Litvanije 96:72 (32:15, 17:17, 26:21, 21:19).

''Crveni'' su na startu šampionata ostvarili pobjedu protiv Francuske (59:56).

U duelu protiv favorizovanog protivnika samo dva igrača bila su na visokom nivou što je bilo nedovoljno za pobjedu – Igor Drobnjak je bio sjajan sa 36 poena (pet trojki, osam pogođenih šuteva za dva poena iz 11 pokušaja), a imao je i pet skokova i šest asistencija, dok je Danilo Brnović meč završio sa 23 poena (tri trojke, šest pogođenih šuteva za dva poena iz 11 pokušaja), uz pet uhvaćenih lopti.

U pobjedničkoj selekciji najbolji su bili Tomas Balciunas sa 14 poena i isto toliko skokova i Deividas Sirvidis koji je upisao 13, uz pet skokova.

Crna Gora u posljednjem kolu grupne faze u ponedjeljak (14 sati) će igrati protiv Bosne i Hercegovine koja je u prva dva kola poražena od Litvanije i Francuske.

Sve četiri reprezentacije izboriće plasman u osminu finala, nakon koje slijedi četvrtfinale ili borba za opstanak u eliti evropske košarke.

Bonus video: