Potvrda kvalitetnog rada

Uspostavili smo saradnju i dogovorili se da se jedne godine turnira igra u Italiji, a druge u Podgorici - rekao je Zoran Vujičić, direktor i jedan od vlasnika KK Podgorica
0 komentar(a)
Ažurirano: 22.09.2011. 18:50h

Juniori Podgorice pobjedom u finalu nad Lotomatikom osvojili su prvo mjesto na memorijalnom turniru “Milutin Mikica Petrović”, u čast bivšeg trenera Budućnosti i više italijanskih klubova, koji je u aprilu ove godine preminuo u 56. godini u San Severu.

Osim Podgorice i Lotomatike, na turniru su učestvovali domaćin Nuova Alius (San Severo), Virtus Imola, Basket Korato i Amatori (Peskara).

Petrović se rano oprostio od igračke karijere i postao trener. Sa mlađim kategorijama Budućnosti je bio prvak Jugoslavije, a onda je u debitantskoj sezoni 1985/1986. godine seniorsku ekipu „plavih” doveo do trećeg mjesta i plasmana u Kup “Radivoja Koraća”.

Bio je trener još nekoliko klubova u SFRJ, prije nego što se početkom 90-ih preselio u Italiju.

Crnu Goru nikada nije zaboravio, jer je omogućio mnogim mladim igračima da nastave školovanje i košarkašku karijeru u Italiji.

U mlađim selekcijama trenirao je Žarka Paspalja, Luku Pavićevića, Zdravka Radulovića...

"Bio je to prvi memorijalni turnir “Milutin Mikica Petrović”, u čast nekadašnjeg trenera Budućnosti i više italijanskih timova. Radio je 20 godina u Italiji i završio trenersku karijeru u San Severu. Organizacija turnira je bila zasita fantastična, 30 ljudi se brinulo da sve protekne na najbolji mogući način. Primio nas je predsjednik opštine i regije, bilo nam je zaista sjajno. Uspostavili smo saradnju i dogovorili se da se jedne godine turnira igra u Italiji, a druge u Podgorici. Tako će sljedeći memorijal biti u Podgorici, a učinićemo sve da bude izuzetno jak. Nastojaćemo da dovedemo Partizan, Hemofarm, Cibonu, ali o tome kada dođe vrijeme", rekao je Zoran Vujičić, direktor i jedan od vlasnika KK Podgorica.

Ono što sve u klubu iz Donje Gorice raduje jeste činjenica da su uspjehom u Italiji dobili potvrdu da sistem rada daje rezultate.

"Zadovoljni smo igrama, rezultatima i ponašanjem momaka. Sigurno da ovaj turnir i uspjeh znači mnogo za sve nas u klubu. Imali smo prilike da odmjerimo snage sa izuzetno jakim ekipama i dobili smo potvrdu da ono što radimo nije uzalud. Na dobrom smo putu i nastavićemo na isti način da radimo. Milovan Drašković je izabran za najboljeg igrača, a Stefan Ljubenković za najboljeg strijelca turnira. Da smo prikazali sjajne partije pokazuje i podataka da su Drašković i Danilo Kalezić ostali na prestižnom kampu u Riminiju", zaključio je Vujičić.

Bonus video: