Prava na poraz više nema, Budućnost mora da pobijedi

Košarkaši Budućnost Volija danas tačno u podne igraju sa Mega Bemaxom na Novom Beogradu
1362 pregleda 0 komentar(a)
Pobjeda je imperativ: Skot Bamfort, Foto: Savo Prelević
Pobjeda je imperativ: Skot Bamfort, Foto: Savo Prelević

Četiri pobjede, sedam poraza. Jedan trener smijenjen, njegovom nasljedniku se, iako to iz kluba niko javno neće da kaže, već traži zamjena. Jedan igrač otišao, drugi došao, čekaju se treći i četvrti, možda i peti.

Slabiji početak sezone Budućnost Volija teško da je mogao iko da zamisli. Podgoričani su sa pet poraza praktično već završili nastup u Evrokupu, u kojem su imali velike ambicije, a jedino u ABA ligi drže korak.

15. put sastaće se Budućnost Voli i Mega Bemax u ABA ligi. Podgoričani su upisali 10 pobjeda, ali je tim Dejana Milojevića upisao dva najznačajnija i senzacionalna trijumfa u polufinalu sezone 2015/2016

S obzirom na to da im je samo to takmičenje i ostalo, Podgoričani više nemaju prava na kiks, kao što je bio poraz od Primorske u „Morači”. Zbog toga je pobjeda imperativ na današnjem gostovanju Mega Bemaxu, u meču koji u dvorani „Ranko Žeravica”, poznatijoj kao Hala sportova na Novom Beogradu, počinje tačno u podne.

- Jako važan meč za nas protiv talentovane, mlade, poletne, trkački dobre ekipe Mege. Ne mogu da kažem poslije svih tih poraza na jednu loptu, koji su nam se desili u posljednjih 15-ak dana, da smo u idealnom raspoloženju. Nadam se da ćemo odgovoriti određenim zahtjevima u igri kada je Mega u pitanju i da ćemo biti kadri da se vratimo na pobjednički put - rekao je Petar Mijović.

Trener koji je prošle sezone naslijedio Jasmina Repešu i vratio titulu prvaka Crne Gore, a potom dobio povjerenje nakon rastanka sa Slobodanom Subotićem, ima muke sa centrima pred duel sa najmlađom ekipom u istoriji ABA lige.

- Imamo kadrovskih problema, jer je Hasan Martin povrijedio skočni zglob na utakmici sa Oldenburgom, a Zoran Nikolić ima visoku temperaturu. Obojica su pod velikim znakom pitanja. Ne možemo te stvari da promijenimo, pokušaćemo da ubrzamo proces oporavka - zaključio je Mijović.

Skot Bamfort je stigao kao veliko pojačanje, ali ima ogromne oscilacije u igri. To je i razumljivo, jer je u januaru pokidao prednje ukrštene ligamente, a onda je ušao u pretežak ritam utakmica

- Biće težak meč. Mega je mlad, jak tim, koji igra brzo i morao da budemo spremni. Mučimo se, ali radimo na tome da izgradimo dobar tim. Ovo će biti dobar test za nas. Mega će izaći spremna da igra, i mi to moramo da uradimo - naglasio je 30-godišnjak iz Albukerkija.

Bonus video: