Pred Ustavnim sudom ruše odredbu da nemaju pravo žalbe

Ne postoji ovakva odredba nigdje na svijetu odavde do Aljaske i nije komesar iznad zakona i Ustava Crne Gore
0 komentar(a)
Zoran Piperović, Foto: BORIS PEJOVIĆ
Zoran Piperović, Foto: BORIS PEJOVIĆ
Ažurirano: 20.05.2011. 19:24h

Uprava KK Ulcinja dobila je pismenu odluku komesara za takmičenje svih muških liga Miomira M. Mugoše o kažnjavanju u visini od 4.000 eura zbog, kako je napisano, nedoličnog ponašanja publike, unošenja i širenja na tribinama transparenata uvredljive sadržine upućenih na račun organa KS Crne Gore i klubova Budućnosti i Mornara, uvredljivog skandiranja na račun sudija, kao i zbog saopštenja objavljenog u “Vijestima”.

Ono što je Ulcinjanima upalo u oči je da po članu 60 propozicija Prve A muške košarkaške lige odluke komesara o disciplinskim prekršajima klubova, ekipa, trenera, službenih lica i delagata u ovom takmičenju i povodom ovog takmičenja su konačne i na njih nema pravo žalbe.

Izuzetak je ukoliko je kazna vremenska zabrana vršenja dužnosti ili igranja, tada prvostepenu odluku rješava Disciplinska komisija KSCG, gdje se uz žalbu prilaže dokaz o plaćenoj taksi u iznosu od 100 eura.

Narednih dana čelnici Ulcinja će pred Ustavnim sudom pokušati da obore ovu odluku.

"Ovo da nemamo pravo žalbe je katastrofalan pravni nonses i narednih dana KK Ulcinj će pred Ustavnim sudom pokrenuti inicijativu za pokretanje ustavnosti ovakve odredbe i siguran sam da će ova odluka pasti. Pa ni za vrijeme kralja Nikole nije bilo ovakvih odluka da neko nema pravo žalbe kada bude kažnjen. Ne postoji ovakva odredba nigdje na svijetu odavde do Aljaske i nije komesar iznad zakona i Ustava Crne Gore. Svako ko je makar prošao pored Pravnog fakulteta ovo treba da zna i sigurno nećemo platiti kaznu, makar ne igrali naredne sezone, a siguran sam da bi to neki voljeli. Čudi me da se niko do sada nije žalio na ovo, a očigledno je da su naučeni da ćute. Međutim, ja nepravdu ne mogu da istrpim", rekao je Zoran Piperović, predsjednik KK Ulcinja.

Bonus video: