Prilika koja se ne smije propustiti

"Odlučili smo da ulaz na meč sa Krkom bude slobodan, da za sve one koji žele da podrže Budućnost Voli u tom meču karta od dva ili tri eura ne bude prepreka", kaže Dragan Bokan, predsjednik crnogorskog šampiona
0 komentar(a)
Ažurirano: 23.02.2012. 08:58h

Spartak iz Sankt Peterburga je prošlost, a Krka budućnost Budućnost Volija. Naredna dva meča sa slovenačkim šampionom odrediće sudbinu “plavih”.

Prvo je na redu duel u okviru ABA lige u dvorani “Leon Štukelj”, a četiri dana kasnije i evropska epizoda.

Trijumf u Novom Mestu odškrinuo bi vrata fajnl-fora regionalnog takmičenja, a slavlje u “Morači” donosi plasman među osam najboljih timova u drugom po jačini evropskom klupskom takmičenju.

Upravo iz toga razloga, ove utakmice se mogu proglasiti istorijskim.

"Odigrali smo dobro veći dio meča sa ekipom koja je po kvalitetu jedan od glavnih kandidata za osvajanje Evrokupa. Ne možemo biti zadovoljni poslije poraza i sigurno da ostaje žal što finiš meča nismo odigrali sa malo više koncentracije i što nismo napravili dobar rezultat, odnosno stigli do iznenađenja", sumira dešavanja u Rusiji Dejan Radonjić.

Šef struke kluba iz Njegoševog parka tvrdi da pred meč sa Spartakom niko nije razmišljao o tome može li Krka iznenaditi Banvit.

"Bili smo maksimalno koncentrisani na to da se što bolje pripremimo za duel sa Spartakom. Tek nakon završetka našeg duela, pratili smo dešavanja u Novom Mestu i pravili kalkulacije. Svjesni smo važnosti meča koji igramo u utorak i uradićemo sve što je do nas da dođemo do pobjede i izborimo plasman među osam najboljih timova u Evrokupu."

Radonjić uvjerava da misli igrača i stručnog štaba nisu na meču koji igraju u utorak.

"Specifična će biti situacija, jer sa istim rivalom igramo dva meča u četiri dana. Period do gostovanja u Novom Mestu iskoristićemo da što spremnije dočekamo utakmicu, da se fokusiramo samo na taj duel i da ne razmišljamo o onome što nas čeka u utorak. Važna je i utakmica koju igramo u okviru ABA lige i daćemo sve od sebe da napravimo dobar rezultat i stignemo do trijumfa"

Prije mjesec dana u okviru Evrokupa, Budućnost Voli je lako izašla na kraj sa Krkom. Radonjić tvrdi da će naredni meč biti daleko teži.

"Krka je podigla formu od tada. Dobili su Olimpiju u Ljubljani u ABA ligi, a potom je malo nedostajalo da je savladaju i u finalu Kupa Slovenije. Na sve to se nadovezao i trijumf protiv Banvita. Njihova pobjeda protiv turskog tima nam je išla naruku, ali i pokazala da igraju sve bolje i bolje. To se poklopilo sa povratkom u tim Mustafe Abdul-Hamida. Uz njega ima tu još nekoliko kvalitetnih igrača. Svjesni smo kvaliteta koji imaju, ali i mi imamo veliki motiv da slavimo i da napravimo dobru uvertiru za utorak", jasan je Radonjić.

Za propuštenom šansom za slavlje u dvorani “Jubilejnij” žali i kapiten Marko Popović. Međutim, poraz je lakše pao nakon rezultata iz Novog Mesta.

"Gotovo 38 minuta igrali smo dobro protiv Spartaka, vodili u većem dijelu, ali smo finiš odigrali, tako da, kaže, malo brzopleto, tražili smo ishitrena rješenja. Sigurno da žalimo što nismo savladali tako jaku ekipu na njenom terenu, ali na kraju je sve ispalo dobro. Krka, koja igra sve bolje i bolje, dobila je Banvit i otvorila nam vrata četvrtfinala. Sada je sve u našim rukama, nadam se da ćemo iskoristiti šansu koja nam se ukazala", ističe Popović.

Dvadesetšestogodišnji košarkaš smatra da čitava sezona Budućnost Volija praktično staje u naredna dva meča.

"Iskreno rečeno, ne razmišljamo o duelu koji igramo u utorak, jer nas u subotu čeka, takođe, važna utakmica. Gostovanje u Novom Mestu je prekretnica što se tiče plasmana među četiri najbolja u ABA ligi. U slučaju pobjede, napravili bismo veliki korak ka fajnl-foru. Sigurno da je teško dobiti bilo koji tim dva puta u četiri dana, ali imamo motiva na pretek da to ostvarimo. Sada je veoma važno da se odmorimo i spremimo za subotnji meč. Jači su za Abdul-Hamida, ali ne vjerujem da imaju čime da nas iznenade", optimista je Popović.

Besplatan ulaz za Krku, danas razgovor sa “varvarima”

Do meča sa slovenačkim šampionom, u posljednjem kolu druge faze Evrokupa, ima još šest dana, ali se već zna da će vrata “Morače” biti širom otvorena.

"Odlučili smo da ulaz na meč sa Krkom bude slobodan, da za sve one koji žele da podrže Budućnost Voli u tom meču karta od dva ili tri eura ne bude prepreka. Danas bi izvršni direktor Slavko Radulović trebalo da obavi razgovore sa 'varvarima' da i oni dođu i podrže tim u važnom meču", rekao je za “Vijesti” Dragan Bokan, prvi čovjek crnogorskog šampiona.

Zaslužili smo da nas sreća pogleda

Od starta sezone Podgoričani igraju konstantno, bez oscilacija. Otuda i sjajni rezultati na obra fronta.

"Prva utakmica sa Spartakom je pokazala da možemo da igramo sa njima, bili smo blizu iznenađenja. Protiv Banvita smo, na našem terenu, prikazali dobru igru, ali izdanjima tokom čitavog Evrokupa pokazali smo kvalitet. Mislim da smo zbog toga zaslužili da nas sreća 'pogleda' i da sami odlučujemo o svojoj sudbini", objašnjava Popović.

Lakše do pobjede uz punu „Moraču”

Kada je podgorički hram košarke ispunjen do posljednjeg mjesta, nema te ekipe koju Budućnost Voli ne može savladati. Predvodnik ovog tima se nada da će navijači u utorak doći u velikom broju.

"Dobro je poznato da smo dosta kvalitetnih ekipa ove sezone dobili uz podršku navijača, a posebno je upečatljiva atmosfera koja je bila na meču sa Partizanom. Sigurno da je i nama lakše da igramo pred punom 'Moračom'. Iskoristio bih priliku da pozovem naše navijače da ispune dvoranu do posljednjeg mjesta i da se na kraju meča sa Krkom, nadam se, zajedno radujemo", kaže popularni Pop.

Galerija

Bonus video: