Probuđeni Boston održao čas košarke šampionu, Vučević ispod svog prosjeka u porazu Orlanda

Boston je odigrao najbolju svoju utakmicu na obije strane terena
1490 pregleda 0 komentar(a)
Hejvord brojao do 30, Foto: Reuters
Hejvord brojao do 30, Foto: Reuters

Niko, pa ni najzagriženiji navijači Boston Seltiksa nisu davali previše nade svom timu pred gostovanje u Ouklendu protiv aktuelnih šampiona i prvih favorita i ove sezone Golden Stejt Vorirosa.

Međutim momci Breda Stivensa su priredili svim košarkaškim zaljubljenicima pravu rapsodiju, i ubjedljvio su savladali "Ratnike" sa 128:95.

Seltiksi igraju promjenjljivo ove godine, iako su predviđeni, prije svega odlaskom LeBrona na Zapad, a onda i dubinom svog rostera za nove suverene vladare Istoka.

Međutim, nedostatak hemije, problemi oko odluke Kajrija Irvinga gdje će nastaviti karijeru (sve češće se pominje da je Njujork sve bliži potpisu), saga oko Entoni Dejvisa, učinili su dovoljno da poremete Boston.

Od All star pauze u šest utakmica nanizali su pet poraza, i sve više spuštali sebi šansu za ozbiljnije učešće u doigravanju (iako su sigurni putnici u plejof).

Utakmica sa Voriorsima bi mogla da bude prekretnica.

Boston je odigrao najbolju svoju utakmicu na obije strane terena.

Posebno je dobra bila odbrana, gdje su uspjeli šuterski potentnu ekipu skroz da izbace iz takta (kod Voriorsa najbolji strijelac Kari sa 23 poena).

Junak je bio Gordon Hejvord koji je s klupe ubacio 30 poena, imao sedam skokova i četiri asistencije.

Irving je dao 19 i podijelio 11 asistencija, Braun je imao 18, Tejtum 17.

"Ova noć nas je podsjetila da možemo da igramo najbolju košarku u ligi. znam da nismo igrali ovako cijele sezone, ali ovo treba da nas ohrabri u nastavku", kazao je Stivens poslije utakmice.

Trener "Kelta" je posebno bio zadovoljan drugom četvrtinom u kojoj su njegovi puleni dali čak 41 poen.

Kod Voriorsa podbacio je Kevin Durent sa 18 poena kao i Kazins sa 10 poena i 9 skokova (popularni Bugi je isključen 8 minuta prije kraja zbog guranja sa Terijem Rozirom).

Vučević i Orlando nemoćni protiv Siksersa

Nikola Vučević nije uspio sa Orlandom da iznenadi Filadelfiju, koja je igrala bez Džoela Embida. Tim Medžika pretrpio je poraz od 114:106.

Naš centar je upisao još jedan dabl dabl i meč završio sa 12 poena i 12 skokova. Vučević je ipak lošije šutirao iz igre pa je tako pogodio pet puta iz 15 pokušaja.

U timu Filadeldije odličan je bio Džej Džej Redik sa 28 poena. Bek Sixersa je jedan period bio u košgeterskoj krizi, pogotovo u šutu za 3 poena.

Po sopstvenom priznanju podrška od žene, ali i igranje sa svojom djecom i lego kockicama, djelovali su terapeutski na veterana koji je pogodio 6 od 9 trojki.

"Vidite, ja sam veliki momak, znao sam da mogu da podesim nišanske sprave", kazao je Džej Džej nakon utakmice.

"Ovo je liga sa 82 utakmice, i uvijek vjerujem u njega. Što se tiče dalekometne paljbe on je naše prvo oružje", kazao je trener Filadelfije Bret Braun.

Orlandu slijedi grčevita borba za osmu poziciju sa Šarlotom i Majamijem.

Ostali rezultati:

Pejsers – Buls 105:96

Grizlis – Trejlblejzers 120:111

Timbervulvs – Tander 131:120

Reptors – Rokets 95:107

Bonus video: