"Profesija - humanista", Đoko Pavićević: Radi dobra djela i dobrim djelima se nadaj

Pavićević je nedavno donacijom pomogao bolnici u Livnu, nakon razgovora sa kolegom, trenerom Cibone Ivanom Velićem
7591 pregleda 7 komentar(a)
Đorđije Pavićević, Foto: Filip Roganovic
Đorđije Pavićević, Foto: Filip Roganovic
Ažurirano: 31.03.2020. 00:02h

Prvi čovjek Mornara iz Bara, Đorđije Pavićević, u doba pandemije koronavirusa pomaže na svakom koraku. I ranije pomagao gdje god je to trebalo, konstatuje bosansko-hercegovački portal bhbasket.ba.

Pavićević je nedavno donacijom pomogao bolnici u Livnu, nakon razgovora sa kolegom, trenerom Cibone Ivanom Velićem.

Na konstataciju da je "po profesiji humanista", predsjednik Mornar kaže:

“Čovjek u svim situacijama treba pokazati dozu solidarnosti na bilo koji način. Uvijek sam sam raspolaganju ako mogu pomoći. Moja definicija je radi dobra djela i dobrim djelima se nadaj. Sve dok sam u mogućnosti to ću radim, a i kada ne bih mogao, onda na svaki drugi način gledao bih da djelujem. Dobro je i kada u momentu pomoći bilo kome, pokrenete i druge ljude i promijenite ih da i oni u tom pravcu razmišiljaju. Ja samo mogu da funkcionišem kada su ljudi sretni oko mene. Znate, imate vlasnika firmi koji kada se približava prvi u mjesecu i nisu baš dobre volje. Ja sam ponosan kada na taj datum moje firme isplate plate zaposelnima. Ta moja ispunjenost kada vidim njihov osmijeh na licima je neopisiva. Tako smo vaspitani iz porodice, koja je bila radnička, ali muzički obrazovana. Sve što smo stekli brat i ja i na sportskom i na poslovnom planu postigli smo svojim mukotrpnim radom”.

Takav pristup ima i u Mornaru.

"U klubu se prije svega gleda ljudski karakter što je jedan poseban faktor, zatim profesionalnost. Mornar je jedna porodica koju krasi sloga i uzajamno poštovanje, a ja kao prvi čovjek kluba nikada datu riječ neću pogaziti”.

Bonus video: