Prva košarkaška liga startuje 15. oktobra

Prema propozicijama, poslije prvog dijela takmičenja biće formirana Super liga, u kojoj će igrati pet prvoplasiranih timova i Budućnost.
0 komentar(a)
Ažurirano: 06.10.2011. 22:02h

Prva A muška crnogorska košarka liga, čiji će zvaničan naziv ove sezone biti Erste košarkaška liga, zvanično će početi 15. oktobra, saopšteno je nakon sastanka Direktorijuma tog takmičenja.

Liga će u prvom dijelu brojati deset ekipa, a plasman u Super ligu izboriće pet najboljih kojima će se pridružiti Budućnost.

Saopšteno je da je postignut dogovor o sponzorsvu sa Erste bankom, a da će ugovor biti potpisan naredne nedjelje.

U prvom kolu, koje je na programu 15. i 16. oktobra, sastaće se: Mogren – Podgorica, Ulcinj – Teodo, Mornar – Sutjeska, Jedinstvo – Lovćen i

Danilovgrad – ABS Primorje.

Prema propozicijama, poslije prvog dijela takmičenja biće formirana Super liga, u kojoj će igrati pet prvoplasiranih timova i Budućnost.

Ostalih pet timova zajedno sa drugoplasiranim timom iz I B MCKL formiraće Survival (Plej-aut) ligu.

Najbolje četiri ekipe iz Super lige izboriće plasman u plej-of.

Predstavnici klubova upoznati su sa Propozicijama i novinom da nakon svakog meča moraju organizovati konferenciju za novinare, na kojoj će biti prisutni treneri i po jedan igrač obje ekipe.

Klubovima je saopšteno da će im Savez obezbijediti četiri Molten lopte, sa kojima će se igrati utakmice Erste košarkaške lige.

Bonus video: