Prva zvijezda Armanija za "Vijesti": Budućnost je bila prekretnica u mojoj karijeri

"Sigurno da će dvorana biti puna. Mi imamo iskustva igranja u punim dvoranama i probaćemo da ne obraćamo pažnju na navijače, već da se skoncentrišemo na teren. Vjerujem da ćemo biti spremni za meč u Podgorici", kazao je Micov
475 pregleda 6 komentar(a)
Micov, Foto: Printscreen
Micov, Foto: Printscreen
Ažurirano: 02.10.2018. 11:22h

Kada 12. oktobra u “Morači” na teren istrče košarkaši Armanija, u prvom kolu Evrolige, jedan od lidera italijanskog tima vratiće sjećanja na period proveden u Podgorici, u dresu Budućnosti.

Vladimir Micov vratiće se u Crnu Goru poslije skoro osam godina.

"Moram da priznam da nisam dolazio u Crnu Goru od kada sam napustio Budućnost, iako imam dosta prijatelja", kazao je Micov za “Vijesti”.

U martu 2009. odigrao je posljednji meč u plavom dresu, koji je obukao prije 13 godina, kao talentovani igrač Lavova 063.

"Stigao sam mlad, sa 20 godina i proveo sam zaista četiri prelijepe godine u Budućnosti. Taj period je bio i prekretnica u mojoj karijeri, Budućnost me lansirala u košarkašku orbitu", priznaje Micov.

I tada je bio jedan od najboljih igrača tima u kome su bili Vladimir Dašić, Nemanja Gordić, Ivan Maraš, Vladimir Dragičević, Nenad Mijatović, a koji je vodio Dejan Radonjić, na početku trenerske karijere.

Iako ga je košarkaški put odveo daleko od Crne Gore i ex-YU scene, pratio je sve što se događa, a posebno finalnu seriju prošlogodišnje ABA lige.

"Apsolutno zasluženo je Budućnost došla do trofeja. Brejk u Beogradu bio je presudan. Vidim da Dragan Bokan dobro vodi klub, da je riječ o dobroj košarkaškoj priči. Vidim i da je država pomogla, da je dvorana renovirana... Drago mi je zbog toga", kaže Micov.

Sjeća se i atmosfere u “Morači”, zna kakvu će podršku imati Budućnost, na debiju u Evroligi.

"Sigurno da će dvorana biti puna. Mi imamo iskustva igranja u punim dvoranama i probaćemo da ne obraćamo pažnju na navijače, već da se skoncentrišemo na teren. Vjerujem da ćemo biti spremni za meč u Podgorici", kazao je Micov.

Armani i ove sezone ima moćan tim, pojačan Majkom Džejmsom iz Panatinaikosa, Nemanjom Nedovićem i Džefom Bruksom iz Unikahe, Amadeom Dela Valeom iz Ređo Emilije.

Uz Micova, Mindaugasa Kuzminskasa, Dairisa Bertansa, Kurtisa Džerelsa, tim koji vodi Simone Pjaniđani probaće da napravi korak više u elitnom takmičenju.

"Armani je ponovo uložio mnogo - mi smo promijenili više od pola ekipe i sada smo mnogo kvalitetniji nego prošle sezone. To se odmah osjetilo na treninzima, kontrolnim utakmicama... Nadam se da ćemo napraviti korak više i ući u TOP 8", najavio je Micov.

Tome se, međutim, nadaju svi učesnici Evrolige.

"Duga je sezona, ko bude imao dužu klupu, koga mimoiđu povrede, pa čak i ko bude imao bolje konekcije letova kako bi igrači mogli da se brže odmore - biće bliži cilju", kazao je Micov.

Armani je u nedjelju osvojio i prvi trofej, u finalu Super kupa savladao je Torino 82:71, a Micov je proglašen za MVP-ja.

"Sezona je počela dobro. U Italiji sigurno napadamo sve. Prvi trofej je već osvojen, ostaju nam prvenstvo i Kup", zaključuje Micov.

Srbija - ne kajem se ni zbog čega

Iza Micova je velika klupska karijera. Pored Armanija, igrao je u CSKA, Galatasaraju... Dublji trag nije ostavio samo u reprezentaciji Srbije, zbog sukoba sa selektorom Aleksandarom Đorđevićem prije četiri godine pred Mundobasket u Španiji.

"Zbog tog događaja, ne želim da komentarišem dešavanja oko reprezentacije. Imam 33 godine, osjećam se super i ne kajem se ni zbog čega", rekao je Micov.

Bonus video: