Prvi pravi test za šampiona

Budućnost Bemaks je u prva dva kola upisala dvije ubjedljive pobjede, obje kod kuće, protiv Badela 1862 (71:40) i Crvene zvezde (76:61).
1 komentar(a)
Kristina Topuzović, Foto: Filip Roganović
Kristina Topuzović, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 26.10.2016. 14:14h

Pred košarkašicama Budućnost Bemaksa je prvo pravo iskušenje u ovoj sezoni - izabranice Gorana Boškovića sjutra veče igraju protiv Montane, bugarskog šampiona, uz Podgoričanke jednog od kandidata za konačan trijumf u WABA ligi.

"Očekuje nas veoma ozbiljan meč, jer nam gostuje jedan od pretedenata za osvajanje titule i gotovo sigurni učesnik fajnal-fora. Radi se o prvaku i osvajaču Kupa Bugarske, ekipi sa veoma iskusnim igračicama, što će biti prilika da odigramo jedan zaista jak i zahtjevan meč. Baš zbog činjenica da nam gostuje takav rival, mislim da je to dobra prilika za ljubitelje košarke da dođu, da nas podrže, a siguran sam da će uživati u dobroj košarci. Očekujem zaista dobru utakmica, na veoma visokom fizičkom nivou", rekao je Bošković.

Strateg Budućnosti za ekipu Montane kaže da je jako agresivna, sa veoma visokom „peticom”.

"Biće teško, ali u ovom momentu, ipak, ne bih previše govorio o nekim taktičkim detaljima. Bilo je proteklih dana sitnijih povreda, ali vjerujem da ćemo biti kompletni", dodao je Bošković.

Budućnost Bemaks je u prva dva kola upisala dvije ubjedljive pobjede, obje kod kuće, protiv Badela 1862 (71:40) i Crvene zvezde (76:61).

"Imala sam priliku prošle sezone da igram protiv Montane, tako da znam da se radi o veoma agresivnoj ekipi. Zadržali su ekipu iz prethodne sezone, tako da se dobro poznaju. Bitno je da svih 40 minuta budemno koncentrisane, da odigramo na visokom nivou, kako bi na kraju došle do željene pobjede", rekla je Kristina Topuzović, krilni centar podgoričkog tima.

Poput Budućnosti, i Montana ima stoprocentan učinak nakon dva odigrana meča, jer je savladala Celje (77:71) i Badel (81:55). S obzirom na to da su oba tima, praktično, sigurni učesnici Super lige, u koju će se plasirati po četiri najbolja tima iz obje grupe, te da se prenose bodovi iz međusobnih duela, jasno je da večerašnji duel ima veliki značaj...

"Bugarke imaju maksimalan skor kao i mi, tako da smo svjesne da nas čeka težak meč. Ako ispoštujemo stvari koje trener bude tražio vjerujem da ćemo ostvariti još jednu pobjedu. U našem timu vlada dobra atmosfera, naporno smo trenirale protekle sedmice i spremno očekujemo ovaj meč", rekla je centar „plavih” Marina Pejović.

Sjutrašnja utakmica u dvorani Sportsko-kulturnog centra Univerziteta Crne Gore počinje u 19 sati.

Bonus video: