Radonjić: Bilo je dobrih stvari

"Podizaćemo određene segmente igre i formu, kako bi u optimalnom statusu otišli u Litvaniju", selektor Crne Gore.
0 komentar(a)
Dejan Radonjić, Foto: FIBA Europe/Aldis Neimanis
Dejan Radonjić, Foto: FIBA Europe/Aldis Neimanis
Ažurirano: 09.08.2011. 17:37h

Pobjeda i dva poraza, to je učinak košarkaša Crne Gore na turniru "Adeko kupu EX-Yu", koji se održava u Ljubljani.

Naša selekcija je poražena od Hrvatske i Slovenije, a danas je u borbi za peto mjesto savladala Makedoniju, koja će biti prvi rival na Evropskom prvenstvu u Litvaniji.

"Crveni" su loše odigrali četvrtinu i po, a onda su se uozbiljili i lako riješili meč u svoju korist.

"Zadovoljan sam što smo pobjedom završili turnir, a prava analiza sva tri meča tek predstoji. Loše smo ušli u utakmicu, sa manjkom energije i u jednom trenutku Makedonija je stekla zavidnu prednost. Podizanjem intenziteta igre vratili smo se u igru i iskontrolisali meč do kraja. Nakon turnira idemo u Crnu Goru, biće par dana odmora, a onda nastavljamo sa radom u Baru sa jednom kvalitetnom analizom onoga što smo uradili i shodno tome da nastavimo rad. Podizaćemo određene segmente igre i formu, kako bi u optimalnom statusu otišli u Litvaniju", rekao je nakon meča selektor Dejan Radonjić.

Ambiciozni stručnjak smatra da je bilo dobrih stvari u igri, a za ispravku stvari koje nisu valjale, ima dovoljno vremena.

"Bilo je perioda igre sa kojim smo zadovoljni, ali i elemenata koje moramo popraviti. Imamo dovoljno vremena za korekcije i podizanja forme, jer su nam ovo bile prve utakmice nakon silaska sa planine. Bili smo u jačoj grupi u Ljubljani, ali sve tri utakmice su pokazale određene intervale sa kojima bi odlaskom na Evropsko prvenstvo i igrama na tom nivou mogli očekivati dobre rezultate", zaključio je Radonjić.

Bonus video: