Radonjić: Da pokušamo da iznenadimo Laboral

0 komentar(a)
Dejan Radonjić, Foto: Beta
Dejan Radonjić, Foto: Beta
Ažurirano: 11.11.2014. 17:26h

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je danas da očekuje tešku utakmicu protiv Laboral Kuče u Evroligi, ali da njegova mlada ekipa ulazi motivisano u svaki duel i da je svaka pobjeda u grupi za nju podvig.

"Čeka nas težak meč i težak raspored, pošto u narednih šest utakmica idemo na četiri gostovanja. Mi smo najmlađa ekipa u Evroligi i u teškoj smo grupi. Svojim dobrim igrama na početku podgrijali smo nade navijačima, ali treba ponoviti ono što smo rekli na početku, a to je da je sa ovim timom u ovakvoj grupi svaka pobjeda podvig", rekao je Radonjić na konferenciji za novinare u Beogradu.

Košarkaši Zvezde u petak od 20.30 igraju u Vitoriji protiv Laboral Kuće, utakmicu petog kola Grupe D u Evroligi.

"Laboral Kuća je pretrpjela velike promjene u odnosu na prošlu sezonu, zadržali su malo igrača i doveli kvalitetne i iskusne košarkaše koji su garancija da mogu da ispune njihove ambicije koje su uvijek vrlo visoke. Sam dolazak (Saše) Vujačića govori o njihovom aspiracijama. Oni u Evroligi nemaju poraz na svom terenu", rekao je Radonjić.

Poslije četiri kola, obje ekipe imaju skor od po dvije pobjede i poraza.

"Naše pobjede na početku su poboljšale ambijent i ako razmišljamo na taj način, možemo da probamo da iznenadimo Laboral", rekao je trener crveno-bijelih.

Na pitanje da li Zvezda ima obavezu da u sljedećih šest kola zabeilieži bar još tri pobjede ako želi da se plasira u Top 16, Radonjić se nije složio s tim.

"Ne postoji obaveza, postoji velika želja da pobjeđujemo. Mi u svaku utakmicu ulazimo s motivom da pobijedimo, ali ponavljam, i treba ponavaljati, mi smo najmlađi tim u Evroligi i imamo drugačiju priču", rekao je trener crveno-bijelih.

On je dodao da je zadovoljan nastupom ekipe i pobjedom protiv Solnoka u Jadranskoj ligi.

"Raduje ozbiljnost tima i na kraju je ispalo dobro što smo igrali u tom terminu jer smo imali vremena da se odmorimo. Igra (Čarlsa) Dženkinsa je bila onakva kakva smo znali da će da bude", rekao je Radonjić.

On je istakao da je zdravstvena situacija u ekipi odlična, ali da treba sačekati trening, ali i dugačak put do Vitorije, na koji ekipa kreće sjutra ujutro.

Bonus video: