Radonjić: Dileme nema, očekujem pobjedu

Imamo previše novih igrača i u ovom trenutku možda i nije realno da imamo onako kao želimo i kako ova ekipa objektivno i može, objasnio trener "plavih". Ulaz slobodan
73 pregleda 0 komentar(a)
KK Budućnost pres, Foto: SAVO PRELEVIĆ
KK Budućnost pres, Foto: SAVO PRELEVIĆ
Ažurirano: 21.10.2011. 12:07h

Poslije loše igre i poraza od Zagreba, košarkaši Budućnost Volija imaju šansu za popravni. U goste im stiže Helios, uz Krku i Zlatorog, jedina ekipa bez trijumfa.

Međutim, tim iz Domžala ima daleko veći kvalitet nego što to dosadašnji rezultati pokazuju, jer su odmjerili snage sa dva najveća favorita za osvajanje šampionskog prstena Makabijem i Partizanom, kao i Hemofarmom.

“Plavi” su u proteklih sedam dana pokušali da podignu nivo igre, a da li su u tome uspjeli pokazaće sjutra večer na parketu “Morače”.

Ukoliko odigraju kao u drugom poluvremenu protiv Crvene zvezde, bodovo sigurno ostaju u Crnoj Gori.

"Imali smo poslije meča u Zagrebu sedam dana da radimo i spremni ulazimo u meč sa ekipom iz Domžala. Oni su povratnici u ABA ligu, u svojim redovima imaju nekoliko mladih igrača uz par iskusnih, a najveće pojačanje je dolazaka na klupu Zmaga Sagadina. Rade izuzetno kvalitetno i sigurno da dolaze sa ambicijama u Podgoricu. Imaju tri poraza na startu, dolaze da se iskupe, ali za nas nema dileme. Uz bolju igru nego protiv Zagreba, očekujem da upišemo pobjedu", jasan je Dejan Radonjić, trener Budućnost Volija.

Protiv “mrava” u prethodnom kolu najviše je škripalo u odbrani, na to se naročito obratila pažnja pred duel sa Slovencima.

"Defanziva je bila problema u Zagrebu, kao neuigranost i dekoncentracija. Pokušali smo da podignemo sve segmente igre, posebno u odbrani. Imamo previše novih igrača i u ovom trenutku možda i nije realno da imamo onako kao želimo i kako ova ekipa objektivno i može", objasnio je Radonjić.

Reprezentativni bek Vladimir Mihailović na startu sezone ne pruža partije na očekivanom nivou.

U prethodna tri meča ostvario je prosjek od 4,7 poena uz 0,6 skokova i 0,3 ukradene lopte.

Navijači Podgoričana očekuju da i on proradi, a prilika za to je duel sa Heliosom.

"U goste nam stiže tim sastavljen od velikog broja talentovanih slovenačkih igrača uz nekoliko iskusniih. Imaju tri poraza u dosadašnjem dijelu takmičenja, ali nas to neće zavarati, jer ne dolaze da se predaju. Međutim, ako se mi pokažemo u pravom izdanju neće biti nikakvih problema, upisaćemo nove bodove", zaključio je Mihailović.

Zadovoljan Radovićevim angažovanjem i radom

Budućnost Voli je ove sezone angažovala čak osam igrača, među njima i talentovanog mladog reprezentativca Nemanju Radovića, koji još nije dobio šansu da pokaže šta zna."Ovo je 12 najboljih momaka koji izlaze na teren.Zadovoljan sam njegovim angažovanjem i pristupom obavezama. U ovom trenutku on je u statusu u kojem jeste i sigurno da je perspektiva ispred njega“, objasnio je njegov status Radonjić.

Bonus video: