Radonjić: Igrali smo fenomenalno 35 minuta

"Najvažnije je da smo pobijedili u teškom meču, možda i težem nego što je to bilo protiv Bilbaa", istakao Marko Popović
0 komentar(a)
Dejan Radonjić, Foto: Savo Prelević
Dejan Radonjić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 08.12.2012. 22:52h

Trener Budućnost Volija Dejan Radonjić bio je zadovoljan nakon što je njegov tima zaustavio trijumfalni niz Crvene zvezde i ostvario veoma važnu pobjedu u borbi za vrh tabele.

"Odigrali smo dobar meč, osim perioda u posljednjoj četvrtini. Uz prelijep ambijent koji je bio na tribinama, pružili smo partiju koja nam je omogućila da zadovoljni budemo na kraju, jer smo slavili protiv kvalitetne ekipe Crvene zvezde. Uspješno smo u odbrani odgovorili na kvalitet rivala i fenomenalno smo odigrali 35 minuta. To nam je omogućilo da ostvarimo ubjedljivu prednost i da imamo mirnu završnicu", istakao je Radonjić.

Vlada Vukoičić, trener Crvene zvezde, čestitam je domaćinu na zasluženoj pobjedi.

"Došli smo sa uvjerenjem i željom da možemo odigrati dobro kao na prethodnim mečevima i da možemo doći do pobjede. Nismo ličili na sebe, a velike “zasluge” za to ima i ekipa Budućnosti, koja je igrala kvalitetno u odbrani i onemogućila nas da neke naše ideje za ovaj meč sprovedemo na terenu. Zbog toga smo bili nervozni i dali smo mali broj poena. Nismo mogli da postavimo odbranu u prvom poluvremenu, jer su ničije lopte bile u rukama rivale i dali su lake poene iz kontri. Budućnost je stekla veliku prednost, a mi smo u drugom poluvremenu nastavili psihološki pad. Poslije 20-ak razlike, probali smo sa zonom, što je dalo određeni rezultat. Budućnost zna da igra u odbrani i napadu, na rezultat. Bila je jako motivisana, pokazali su veću volju, a to je prvi preduslov da se dobije meč".

Igor Rakočević, bek Crvene zvezde, dobio je ovacije podgoričke publike pred početka meča.

"Čestitam ekipi Budućnosti na zasluženoj pobjedi. Pokazali su veću želju i motiv. Bilo je zadovoljstvo igrati u ovakvoj atmosferi i hvala klubu na lijepom gestu. Dosta nervozno smo ušli u meč, nismo ispoštovali dogovor iz svlačionice da loptu spuštamo u reketu da iskoristimo tanku centarsku liniju koju ima Budućnost. Nismo igrali dobro u odbrani. U drugom poluvremenu smo pokazali rekaciju zonom, spustili smo razliku, ali smo morali koji minut ranije da se probudimo. Ovo nije naše pravo lice, a ovaj poraz treba da nam bude opomena da radimo još jače i da opet uđemo u seriju pobjeda".

Bonus video: