Radonjić: Imponovala bi nam bilo kakva pobjeda

"Biće teško, jer je Banvit u tom prvom meču pokazao da se radi o veoma kvalitetnoj ekipi", istakao kapiten Marko Popović.
0 komentar(a)
Marko Popović, Foto: Savo Prelević
Marko Popović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 06.02.2012. 14:33h

Umorni od ubitačnog ritma igranja mečeva svako tri dana, a prije svega od napornih putovanja koja su imali, košarkaši Budućnost Volija su se u nedjelju rano ujutro, nakon 14 dana, vratili u Podgoricu.

Imali su tek toliko vremena da se malo odmore, a potom da krenu u “operaciju Banvit”.

Prije nedjelju dana u Turskoj su odigrali dobro u većem dijelu meča, imali šanse da stignu do trijumfa.

Nisu ih iskoristili i na kraju su poraženi (68:61).

Međutim, u tom meču Podgoričani su pokazali da imaju kvalitet da se nose sa trećim timom u turskom šampionatu i učiniće sve da im se revanširaju pred svojim navijačima.

Banvit će biti jači za Amerikanca Kalina Lukasa, doskorašnjeg pleja Olimpijakosa.

“Prije sedam dana u Turskoj smo odigrali meč u većem dijelu onakav kakav smo željeli, s tim što je treća četvrtina bila jako loša. Banvit je u velikoj ekspanziji posljednjih godina, a u Podgoricu dolazi jači za plejmjekera Lukasa. O njihovoj snazi i ambicijama dovoljno govori da u domaćoj ligi imaju dva tima. Pokušaćemo da odigramo maksimalno koncentrisano, što neće biti nimalo lako jer smo u zadnjih sedam dana imali svega četiri treninga koji su bili više bazirani na oporavak od napornih utakmica. Nadam se da se to neće odraziti na kvalitet naše igre protiv Banvita, koji ima ogromne ambicije u Evrokupu ove godine. Bilo bi lijepo da pred našim navijačima trijumfujemo što bi za nas bio veliki uspjeh”, kazao je Dejan Radonjić, trener Budućnost Volija.

Da bi ostao u trci za nastavak takmičenja u Evrokupu, crnogorski šampion mora da slavi sa više od sedam poena koliko je izgubio u dvorani ”Kara Ali Akar”.

Međutim, bez obzira na tu činjenicu, “plavi” neće, po svaku, cijenu juriti razliku.

“Radi se o timu koji ima kvalitetnu rotaciju, tako da jedino kvalitetnom igrom u oba smjera možemo da im se suprostavimo. Mislim da im je kolektiv jača strana, a svakako da se može ući i u analizu svakog pojedinca. Razmišljamo samo o tome da odigramo što je kvalitetnije moguće, sa što manje negativnih stvari koje mogu biti posljedica teškog perioda iza nas.

O svim ostalim momentima vodićemo brigu tokom meča u zavisnosti od razvoja situacije, a bez ikakve dileme nama bi imponovala bilo koja pobjeda protiv njih”, objasnio je strateg Podgoričana.

Kapiten Marko Popović je zadovoljan što će on i saigrači konačno, nakon četiri vezana gostovanja, zaigrati u “Morači” i nada se podršci navijača.

“Iza nas je jedan težak put i četiri teška gostovanja, tako da smo zadovoljni što napokon ponovo u našoj dvorani igramo jedan meč. Biće teško jer je Banvit u tom prvom meču pokazao da se radi o veoma kvalitetnoj ekipi.

Nesumnjivo da imamo ogromnu želju da odigramo što bolje pred našim navijačima od kojih očekujem da nam pruže veliku podršku. Ukoliko te neke tehničke greške svedemo na minimum i odigramo sa što manje oscilacija možemo da se nadamo pobjedi, zaključio je Popović.

Cijena karte je tri eura, a pravdu će dijeliti Milivoje Jovčić (Srbija), Karmelo Paterniko (Italija) i Andrej Lovšin (Slovenija).

Bonus video: