Radonjić: Jako bitan duel protiv Cibone

"Bilo bi nam drago da publika bude uz nas, jer nas očekuje kvalitetan protivnik i bilo bi nam drago u većem broju uz nas", istakao je trener Budućnost Volija. Cijena ulaznice 2 eura
61 pregleda 0 komentar(a)
KK Budućnost pres, Foto: Savo Prelević
KK Budućnost pres, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 18.11.2011. 13:56h

Makabi je u prošlom kolu prekinuo seriju Budućnost Volija od tri vezana trijumfa.

Međutim, to je bilo i očekivano, jer je tim iz Tel Aviva jedan od najboljih na Starom kontinentu.

Večeras se Podgoričanima pruža prilika da se vrate na pobjednički put. U goste im stiže Cibona, tim daleko manjeg rejtinga nego izraelski šampion, ali to nikako ne znači da će zadatak biti lak.

“Vukovi sa Tuškanca” ove i prošle sezone ne mogu da se mjere.

Protekle takmičarske godine bili su u velikim finansijskim problemima, sa lošim timom.

Situacija je sada mnogo bolja, Josip Vranković ima na raspolaganju sastav za respekt sa tri Amerikanca, iskusnim Andrijom Žižićem i Davorom Kusom, Marinom Rozićem, Goranom Sutonom, bivšim učenikom Mičigen univerziteta...

"Duel sa Cibonom je za nas jako bitan, a i za njih svakako. Ove sezone su ušli u potpunu stabilizaciju. Prošle godine su imali puno problema, a od osamostaljenja prvi put ove godine su van Evrolige. Startovali su odlično, imaju dobre rezultate. Kvalitetan i iskusan sastav, pojačan u posljednjih sedam dana sa Davorom Kusom. To je atletski jako dobar tim, sa kompozicijom koja im daje mogućnosti da igraju sa više opcija. Duel koji moramo odigramo izuzetno kvalitetno ukoliko želimo nove bodove. Bilo bi nam drago da publika bude uz nas, jer nas očekuje kvalitetan protivnik i bilo bi nam drago u većem broju uz nas", istakao je trener Budućnost Volija Dejan Radonjić.

Cibonu karakteriše odličan šut za tri poena (37,1 odsto), treći u ligi, ali joj to nije i jedini kvalitet.

"Opredjeljenje prema nekim posebnim parametrima ne bi bilo pametno. Želimo da se kroz kvalitet naše igre nametnemo i steknemo uslove da možemo biti bolje. Njihove prednosti su nam jasne, na svim pozicijama imaju dobre šutere i to nije njihov jedini kvalitet. Poraženi su ubjedljivo u Evrokupu od Gravelina. Nije igrao Amerikanac Antvan Barbur, a očekuje se da će igrati protiv nas. Oni su poraženi od veoma kvalitetne francuske ekipa i taj rezultat nije u nekoj analizi kada je priprema naše utakmice u pitanju", objasnio je Radonjić.

Sedamnaestogodišnji Nikola Ivanović iz meča u meč pruža sve bolje igre, kako uostalom i čitav tim.

"Utakmica koja će biti teška, jer nas očekuje protivnik neospornog kvaliteta koji ima tradiciju pružanja dobrih partija u ABA ligi. Moraćemo da nametnemo svoj ritam, da igramo agresivno i da ne dozvolimo da se prilagodi našoj, i da na taj način pokušamo da dobijemo utakmicu, koja je jako važna za nas", zaključio je Ivanović.

RASPORED

Subota

Budućnost Voli - Cibona (20)

Zlatorog - Partizan (16)

C. Zvezda - Radnički (17)

Hemofarm - Široki (18)

Zagreb - Helios (18)

Makabi - Olimpija (19)

Nedjelja

Cedevita - Krka (20)

Bonus video: