Radonjić: Još je rano za velike riječi

"Ovo je svakako velika pobjeda za nas. Sada treba da nastavimo. Poslije ovako velikih pobjeda se očekuju velike riječi, ali je tek početak sezone. Treba da nastavimo da radimo i prolazimo kroz ovaj pakleni raspored", kazao je Radonjić nakon pobjede nad Barselonom u Beogradu
0 komentar(a)
Dejan Radonjić, Foto: Abaliga.com
Dejan Radonjić, Foto: Abaliga.com
Ažurirano: 26.10.2016. 21:12h

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da su njegovi košarkaši večeras ostvarili veliku pobjedu protiv Barselone, ali da je još rano za "velike riječi" jer je tek početak sezone.

"Ovo je svakako velika pobjeda za nas. Sada treba da nastavimo. Poslije ovako velikih pobjeda se očekuju velike riječi, ali je tek početak sezone. Treba da nastavimo da radimo i prolazimo kroz ovaj pakleni raspored. Poslije svega što smo uradili, podigli smo ljestvicu, ne vjerujem da je neko pred početak sezone mislio da će biti ovako", rekao je Radonjić novinarima poslije utakmice.

Zvezda je na svom terenu pobijedila Barselonu sa 76:65 u trećem kolu Evrolige i zabilježila drugu pobjedu ove sezone u tom takmičenju.

"Igrali smo veoma dobro, a odbranu odlično. Rezultat je bio građen tokom svih 40 minuta i potpuno smo zasluženo pobijedili Barselonu. Fizionomija igre postoji od prvog dana. Treba da nastavimo ovako i sve zavisi od nas", kazao je Radonjić.

Crveno-bijeli će u sljedećem kolu Evrolige u petak gostovati grčkom Panatinaikosu u Atini.

"Već za dva dana nas čeka novi izazov, velika prilika da se pokažemo u dobrom svijetlu protiv izuzetno kvalitetnog protivnika", kazao je Radonjić.

On je naveo da košarkaši Zvezde imaju dovoljno samopouzdanja i da neće "padati" ni u slučaju poraza.

"Ovdje niko ne dolazi mirno, da će da nas dobije. Tu ne možemo mnogo stvari da promijenimo. Možda, da smo mnogo slabi, kao što se mislilo na početku. Ali, nismo", rekao je Radonjić.

Trener Zvezde je naveo da je potrebno da se pojačanje crveno-bijelih Nejt Volters što prije adaptira kako bi pomogao ekipi i najavio da će američki plejmejker biti u timu protiv Panatinaikosa.

"Biće u timu, a koliko će moći da nam pomogne, to ćemo da vidimo. Ali, plan postoji, sprovodićemo ga, uz oscilacije ili neke stvari koje su sasvim prirodne u takvim momentima. Bilo je igrača koji su dolazili ranije pa mu je trebalo mjesec dana, a mi smo gubili i po 50 razlike. Polako. Strpljenje nemamo, ali ja ga imam i to na pretek", rekao je Radonjić.

Upitan da li će dolaskom Voltersa i angažovanjem još jednog centra Zvezda moći da napravi iskorak u odnosu na prošlu sezonu, Radonjić je rekao da očekuje manje poraza u Jadranskoj ligi i bar finale Kupa Radivoja Koraća.

"Imaćemo manje poraza u Jadranskoj ligi, to sam 100 odsto siguran. Mislim da ćemo bolje proći u Kupu, makar da igramo finale. Vidjećemo, polako", kazao je Radonjić.

Bonus video: